U trendu

Probe mjuzikla “Poslednjih pet godina” traju u Madlenianumu

BEOGRAD – Probe novog mjuzikla “Poslednjih pet godina” njujorškog kompozitora Džejsona Roberta Brauna, u režiji Roberta Boškovića počele su u Operi i teatru Madlenianum u Zemunu, a glavne uloge su poverene glumačko – muzičkom kvartetu: Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Mina Gligorić i Dimitrije Cincar Kostić, saopštili su iz ovog pozorišta.
Savremena ljubavna priča zapravo je muzička melodrama o ljubavnoj aferi i braku koji su trajali pet godina, pod dirigentskom palicom Vesne Šouc i u koreografiji Milice Cerović, čija je premijera planirana 15. maja.

Priča prati Džejmija mladog, talentovanog, jevrejskog pisca koji se zaljubljuje u Keti, glumicu koja se muči da izgradi svoju karijeru.

Sve Ketine pesme počinju završetkom njihovog braka i vraćaju se u doba ljubavi, dok Džejmijeve pesme startuju od trenutka kada su započeli vezu i idu ka kraju braka, a „sreću“ se u trenutku prosidbe.

Kompozitor mjuzikla Džejson Robert Braun je godinama radio kao pijanista u noćnim klubovima i kabareima dok nije sreo Dejzi Princ, kćerku čuvenog brodvejskog producenta i reditelja Hala Princa.
Zajednički su napravili mnoge uspešne mjuzikle, a njihov treći projekat je upravo „Poslednjih pet godina“, premijerno izveden u Čikagu 2001. godine, i kasnije prebačen na Of Brodvej.
Najveći uspeh je postigao Braunov mjuzikl „Parada“ za koji je osvojio nagradu „Toni“ za najbolju partituru.

Sopran Branislava Podrumac, dama čarobnog glasa i velike moći transformacije, u karijeri uspeva da paralelno radi na vise koloseka, kao što su angažmani u operama, mjuziklima, operetama, kolažnim koncertima filmske i pop muzike.

Tokom pandemije postala je popularna tako što je svaki dan iz svog doma pevala poznate pesme iz Diznijevih crtanih filmova ili legendarnih mjuzikala i to objavljivala na svojoj Facebook stranici, posebno tokom karantina.

Iz njenog opusa izdvajaju se uloge u operama “Čarobna frula”, “Suton” i “Pajaci”, operetama “Vesela udovica” i “Bečka krv”, i sjajnim mjuziklima “Rebeka“ i “Jadnici”.

Oprobala se i u dramskim ulogama kakav je bio komad sa pevanjem “Male tajne” Gorana Markovića i Zorana Simjanovića, takođe na sceni Madlenianuma.

Poslednji projekat tokom pandemije u ovom pozorištu bio je kolažni koncert “Svetlosti pozornice”, premijerno izveden 30. januara 2021.

Poznati glumac i muzičar – kontrabasista Žarko Stepanov, već je igrao u Madlenianumu u spomenutim mjuziklima “Jadnici” i “Rebeka”, kao i opereti “Vesela udovica”, gde je odigrao rolu Barona od Zete.

Stalni je član Pozorišta na Terazijama u kojima je imao zapažene uloge u vodećim mjuziklima – “Briljantin”, “Glavo luda”, “Mamma Mia”, “Viktor / Viktorija” i drugim.

Solistkinja sopran Mina Gligorić je igrala uglavnom u navedenim projektima – “Čarobna frula”, “Vesela udovica”, “Jadnici” i “Svetlosti pozornice”.

Mladi tenor Dimitrije Cincar Kostić svira violinu, nosilac je crnog pojasa u karateu, a inače je pravnik po struci, dok se usavršava kod operske dive Katarine Jovanović na FMU.

Od 2017. godine član je mjuzikla “Jadnici” u Madlenianumu, gde je odigrao role i u spektaklima “Vesela udovica” i “Svetlosti pozornice”.

Mjuzikl se izvodi u aranžmanu sa Music Teatrom International (Europe), a deo autorske ekipe su i scenograf Vesna Režić i kostimograf Snežana Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.