U trendu

“Probudi se, Kato” premijerno sutra u Šabačkom pozorištu

ŠABAC – Predstava “Probudi se, Kato” po tekstu Milana Grgića, u režiji Vladimira Lazića biće premijerno izvedena sutra uveče na sceni Šabačkog pozorišta.

Reditelj koji potpisuje još adaptaciju drame i izbor muzike, ističe da je ovaj komad jedan od najpopularnijih komedija na prostoru bivše Jugoslavije, koji govori o jednoj nezaboravnoj noći.

“U čemu je tajna preživljavanja muškaraca-zavodnika koji su se našli u nevolji sa tendencijom da se sve pretvori u opasnu igru koja vodi katastrofalnom ishodu”, postavlja pitanje Lazić, poznat po hit predstavama u Beogradu – mjuziklu “Cigani lete u nebo” Pozorišta na Terazijama i melodrami “Jasmin na stranputici” (Pozorište Slavija), koji se igraju skoro dve decenije.

Tvorac mnogih uspešnih komedija, Lazić u najnovijem delu pokušava da otkrije koliko je narod sposoban da se srodi sa nedaćom i snađe u neverovatnim okolnostima nemoguće misije koja može čoveka da izbaci iz težišta samouverenosti i komfora.

“Ovakva i slična pitanja bila su nam izazov za pronalaženje duhovitih rešenja u scenskoj postavci. Ploveći kroz uzburkano more brojnih komičnih i neverovatnih situacija, namera nam je bila da se gledalac prepozna u što većem broju životnih okolnosti i da zajedno sa akterima pronađe svetlo na kraju tunela”, zaključio je reditelj.

Uloge u komadu “Probudi se, Kato” igraju – Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Vladimir Milojević, Slobodan Petranović, Strahinja Barović, Miloš Vojnović, Kristina Pajkić i Siniša Maksimović.

Autorsku ekipe komedije, koja će imati prvu reprizu 20. maja, čine još scenograf Nikola Nikolić i kostimograf Selena Mladenović.

Za ovu ustanovu kulture stigla je i lepa vest – novija drama “Radio Šabac” Olge Dimitrijević u produkciji Šabačkog pozorišta odabrana je za prestižan festival Sterijino Pozorje 2021.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.