U trendu

Proglašeni dobitnici književne nagrade „Neven“

BEOGRAD – Nagrada „Neven“ za najbolju knjigu beletristike dodeljena je Zlatku Vasiću za „Čudesno putovanje“ u izdanju „Kreativnog centra“, saopštila je danas organizacija „Prijatelji dece Srbije“.

Vasićevo delo je nagrađeno u konkurenciji 27 knjiga, a odluku je doneo žiri u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.

Najbolji ilustrator je Milica Radenković za ilustraciju knjige „Izmislica“ u izdanju „Lagune“, odlučio je žiri u sastavu Olivera Batajić, Bojan Stevanić i Bratislav Milenković. Žiri je ove godine u izboru imao 23 naslova.

U kategoriji popularna nauka stiglo je devet knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je knjigu izdavačke kuće „Kreativni centar“ – „50 eksperimenata iz živog sveta“ autora Tatjana Mihajilov-Krstev.

Na ovogodišnji konkurs za nagradu „Neven“, koju dodeljuje organizacija „Prijatelji dece Srbije“, stiglo je 49 naslova namenjenih deci, iz 12 izdavačkih kuća.

Uručenje nagrade biće 4. oktobra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Nagrada „Neven“, koju čine povelja autora Dušana Petričića i novčani iznos, ustanovljena je 1995. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.