U trendu

Projekat „Dečja novogodišnja jelka“ u PU Trešnjober

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja danas je organizovalo projekat „Dečja novogodišnja jelka“ u okviru kog su deca iz Predškolske ustanove „Trešnjober“ okitili novogodišnju jelku kreacijama i crtežima inspirisanim motivima i likovima iz različitih književnih i filmskih ostvarenja.

Mališani su inspiraciju pronašli u pričama kao što su: „Priča o Novoj godini“, „Zimska bajka“, „Novogodišnje veče“, „Rudolf Crveni nović“, „Novogodišnja avantura“, ali i dečijoj pesmici „Zvončica“, crtanom filmu „Lola i Mila slave Novu godinu“ i drugim.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uručila je predsednici UO Predškolske ustanove „Trešnjober“ Jeleni Krstović knjige koje je Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo za mališane i simbolično su stavile poslednje ukrase na Novogodišnju jelku, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka Gojković je rekla da ne smemo zaboraviti da se ljubav prema knjizi, čitanju, razvijanju mišljenja i pravim vrednostima razvija od malih nogu i to je jedan od razloga iz kog se Ministarstvo kulture i informisanja odlučilo na ovaj korak.

„Nadam se da ćemo mališanima dati motiv da nastave da sa svojom kreativnošću i maštovitošću razvijaju svestranost, koju mi sada možemo videti na ovoj našoj jelci“ podvukla je ministarka i dodala da iz epidemioloških razloga mališani nisu mogli da dođu, ali da će posetiti Ministarstvo čim situacija bude bolja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.