U trendu

Promocija novog broja „Književne fantastike“ 5. avgusta

BEOGRAD – Promocija 7. broja časopisa „Književna fantastika“ biće održana 5. avgusta u Kući kralja Petra I u Beogradu u okviru projekta „Isidora nas sluša“, saopšteno je danas na sajtu za promociju fantastične književnosti Art-Anima.

Časopis „Književna fantastika“ izlazi jednom godišnje kao plod saradnje Art-Anime i Kontrast izdavaštva i zadržava kontinuitet tradicionalnog prikaza i predstavljanja domaćih, regionalnih i svetskih ostvarenja na polju horora, naučne i epske fantastike, kao i uvid u aktuelnu srpsku i svetsku produkciju fantastičnog literarnog stvaralaštva.

O časopisu će na promoci govoriti autori zastupljenih tekstova: dr Ljiljana Gavrilović, dr Monja Jović, dr Adrijan Sarajlija, Nebojša Petković, Mladen Milosavljević, kao i urednici dr Mladen Jakovljević i Dragoljub Igrošanac.

Kako navode organizatori, novi broj donosi oglede, eseje, osvrte, intervjue, portrete, prevode, prikaze, kao i tematski blok posvećen američkom piscu fantastike Reju Bredberiju povodom obeležavanja 100 godina od njegovog rođenja.

„Koliko nam naučna fantastika pomaže da prevladamo pandemiju? Da li tehnologija u rukama moćnih predstavlja pretnju za čovečanstvo? Da li je nasilje u ljudskoj prirodi? Može li fantastika biti oružje protiv straha od sutrašnjice? Da li je moguće uspostaviti ravnotežu reda i haosa? Koliko su realne priče nerealnih svetova?“, navode organizatori kao neka od pitanja o kojima će ovom prilikom biti reči.

Projekat „Isidora nas sluša“ realizuje se u saradnji sa Gradskom opštinom Savski venac, Kućom kralja Petra I i Udruženjem građana „Organizacija“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.