U trendu

Promocija projekta #syinergy večeras u Kotoru

KOTOR – Povodom 20 godina festivala KotorArt, večeras se otvara izložba „Don Brankovi Dani Muzike“, a ovom prilikom biće napravljena i promocija projekta #synergy, saopšteno je Centra beogradskih festivala.

Cebef, jedan je od učesnika-partnera u projektu #synergy, koji je podržan na konkursu EU za projekte saradnje na Zapadnom Balkanu (u okviru programa Kreativna Evropa).

Projekat #synergy okuplja neke od najvećih festivala umetničke muzike u regionu, na čelu sa KotorArt Don Brankovim danima muzike, kao inicijatorom i koordinatorom projekta.
Direktor Centra beogradskih festivala, Damir Handanović izrazio je zadovoljstvo što se Cebef pridružio porodici evropskih i balkanskih festivala, predvođenih večerašnjim domaćinom, festivalom KotorArt Don Brankovi dani muzike.

„Projekat #synergy za CEBEF znači dalju međunarodnu afirmaciju festivala čiji smo izvršni producenti, a čiji je osnivač Grad Beograd. Naši festivali imaju višedecenijsku tradiciju i relevantnost u okvirima Beograda i Srbije i želimo da našu ekspertizu, kao i stvaralaštvo savremenih srpskih kompozitora, udružimo na sinergijski način sa umetničkim manifestacijama i autorima iz regiona“ poručio je Handanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.