U trendu

Proslava 47. rođendana Novosadskog pozorišta 27. januara

NOVI SAD – Novosadsko pozorište / Újvidéki Színház proslaviće 47. rođendan 27. januara prigodnim koncertom “Crn i jak” kompozitora Davida Klema i glumačkog ansambla ovog teatra, saopštili su iz uprave.

Datum 27. januar predstavlja dan kada je održana prva premijera i svečano otvoreno Novosadsko pozorište, koje se od samog početka trudilo da bude savremeni teatar kamernog tipa u kome će se izvoditi aktuelne, dinamične i estetski oblikovane predstave. Skoro pola veka kasnije, odrednica “savremeno” i dalje prirodno pristaje uz ovaj teatar u kome režiraju renomirani umetnici iz cele zemlje, regiona i inostranstva, kao što su Andraš Urban, Aleksandar Popovski, Kokan Mladenović, uskoro i Boris Liješević.

Ove godine rođendan će biti proslavljen uz bogat muzički sadržaj u vidu kolaža scenski uobličenih interpretacija kompozicija koje su David Klem i Ervin Ereš pisali za projekte Novosadskog pozorišta.

Publika će tako imati priliku da čuje numere iz poznatih predstava sa repertoara – “Crni”, “Tom Sojer”, “Edvard Drugi”, “Til Ojlenšpigel”, “Čarobnjak iz Oza” i drugi.

Glumačka ekipa teatra će nastupati kao aktivni učesnik u izvođenju vokalnih i instrumentalnih deonica, pri čemu će još jednom potvrditi svoje kompletno umeće.

Pored glumaca, na sceni će se naći i njihove kolege iz drugih pozorišta Novog Sada (SNP, Pozorište mladih), ali i studenti sa Akademije umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar