U trendu

Prva 4 mesta na takmičenju SAPO balerinama iz Gračanice

GRAČANICA – Balerine iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ osvojile su prva četiri mesta na Prvom internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu, koje organizuje Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO).

Prva mesta su osvojena u svim kategorijama u kojima su nastupale: balet grupa – Waltc of mistake; solo varijacija 1 -Blue Bird; solo varijacija 2 – Soppelia doll i duet – Pižicato, saopšteno je danas iz Doma kulture Gračanica.

„Veoma smo srećne što smo danas osvojile četiri zlatne medal?e. Ovo je tako važno za sve nas“, kaže Nikolina Đorđević, koja je osvojila zlato u solo varijaciji 2 „Soppelia doll“, uzrast od 13 godina.

Koreograf Una Stepanović sa Instituta za umetničku igru, koja ove sezone vodi Školu, smatra da je ovo veliki rezultat mladih balerina, njihovih nastavnika, Doma kulture i Instituta za umetničku igru.

„Ja sam danas jako ponosna učiteljica baleta, zahvaljujem se svima. Zahvaljujem se mojoj dečici ovo je za njih tek početak, već sutra spremamo nove nastupe i takmičenja“, rekla je koreograf Una Stepanović.

U periodu pandemije posebno je bilo važno održati konituitet nastave i časove baleta.

„Naši rezultati od 2017. godine do danas pokazuju da se rad i talenat, uprkos brojnim prperekama, uvek isplate i da budu nagrađeni. Imamo kapaciteta da, u okviru Doma kulture, formiramo i održimo školu kojom ćemo se svi ponositi“, smatra koordinatorka Škole baleta Snežana Bursać Petrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar