U trendu

Prvi nastup bivše košarkašice u Metropolitenu

NJUJORK – U Metropoliten operi ove zime svoj debitantski nastup imaće nova mlada snaga, mecosopran J Nai Bridžes (32), koja je dobila glavnu žensku ulogu kraljice Nefertiti u operi Filipa Glasa „Ahenaten“, koju je komponovao 1983. godine.

J Nai, svojevremeno talentovana košarkašica, živi u Harlemu gde se vredno sprema i za druge uloge koje treba da peva narednih meseci.

Već ima potpisan ugovor sa Nacionalnom operom u Vašingtonu, gde će pevati glavnu rolu u francuskoj operii iz 19. veka „Samson i Dalila“.

Operski pevači moraju da nastupaju bez ikakvih tehničkih pojačala zvuka, a moraju da se čuju u čitavom auditorijumu koji su uglavnom veoma prostrani.

Kada J Nai počne da peva u malom prostoru svoga stana, izgleda kao da se zidovi tresu koliko je njen glas snažan.

Često, kada ona vežba prolaznici zastaju da je slušaju i ne mogu da veruju koliko ima snažan glas.

„Dok sam bila u školi nisam mislila da će mi glas biti tako prodoran, ali sada, pošto sam razvila muskulaturu u grudima, nije mi naporno da pevam i najviše i najdublje tonove“, kaže Bridžisova

Otkako je čula da Bjonsi jača svoj glas trečeći svako jutro, i ona dok vežba glas trči barem po stanu.

Bridžes je važila za odličnu košarkačicu i previđali su joj uspešnu sportsku karijeru, ali kod nje je prevagnula ljubav prema muzici i to operi.

Pokazalo se da je to bila pametna odluka, jer kritičari su joj već dali visoke ocene za koncertne nastupe, jer je uloga u Glasovoj operi njen operski debi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar