U trendu

Pujić: „Šetnja sa lavom“ će biti jako dobra i hrabra

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Branka Pujić, koja je govorila o svojoj ulozi u projektu „Šetnja sa lavom“ za koji je scenario napisao njen kolega Andrej Šepetkovski.

Pujić je ocenila da projekat „Šetnja s lavom“ iz drugačijeg ugla, malo izmešteno i pomereno posmatra stvari baveći se smislom života, i pri tome se „sudaraju različiti svetovi koje povezuje usud“.

„Drago mi je zbog Andreja da je imao hrabrosti da se upusti u tako nešto. To su živopisni likovi i odnosi, ali hrabro je, a publika će videti zašto. Mislim da je reditelj Filip Čolović odlično pročitao njegov tekst, da je napravio odličnu glumačku podelu i da će biti jako dobro“, rekla je Pujić.

Scenario je nastao na osnovu predstave koju je napisao Šepetkovski, a Pujić ističe da u „Šetnji s lavom“ „ima nečeg pozorišnog“.

„Andrej je u ovom projektu doneo svoje poznavanje pozorišta, iz vizure glumca je obojio likove. Ima neku specifičnu težinu i utemeljenje koje mnogo pomaže posle i glumcima i celom timu da razigra ono što je dato“, rekla je Pujić.

Upitana kako gleda na trenutnu veliku proizvodnju televizijskih serija kod nas, Pujić je rekla da joj je kao profesorici Fakulteta dramskih umetnosti drago što studenti imaju mogućnost da pokažu šta znaju i koliko su daroviti i sjajni.

Pujić je ocenila da je dobro što se povećala šansa da zaigraju pred kamerama, pogotovo ako se radi o projektu koji ima „specifičnu težinu, dubinu, snagu“.

Glumica je dodala da postoji i „višak zamlaćivanje oko trivijalnih, nepotrebnih tema i prepričavanja na nivou skoro ogovaranja“.

Prema njenim rečima, potrebno je ponuditi „neke dublje sadržaje, nešto što će pokrenuti ono najbolje, empatiju, razmišljanje o smislu života“.

„Nije u redu da svašta ide. Ja bih definitivno vratila komisiju za šund“, priznala je glumica.

Nedostatak romanse u našoj kinemoatografiji Pujić objašnjava time što je „možda interes postao toliko važan da smo se možda udaljili od ljubavi“.

„Verujem da će ljubav spasti svet, kao što i umetnost može to da uradi. Ne volim da gledam krvoprolića, izbegavam ratne filmove. Ne bežim od istine i stvarnosti, ali volim da se sve to podigne na viši nivo. Zato umetnost i služi, da ne bude banalna, direktna, bukvalna“, istakla je Pujić.

On je naglasila da navija „za ljubav, da bude više ljubavnih tema“ u filmovima i serijama.

„Svoje studente učim pre svega da budu svoji, da razvijaju svoju kreativnost, slobodu, hrabrost…da nađu svoje istomišljenike i da zajednički stvaraju i menjaju svet“, zaključila je glumica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar