U trendu

Rade Šerbedžija u Botaničkoj bašti

BEOGRAD – Glumac i pevač Rade Šerbedžija sa pratećim bendom Zapadni kolodvor održaće svoj prvi koncert u Srbiji ove godine 11. jula (20:00) u Botaničkoj bašti u Beogradu, gde će predstaviti pesme sa novog albuma „Ne okreći se sine“ (2020), najavio je danas organizator Udruženje Kultur eksplorer.

„Novi album je poruka prijateljstva i ljubavi. Pevam pesme nove, stare, moje i pesme mojih prijatelja, a sve su to pesme o ljubavi, pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze posle nas, da tu stazu koju je moja generacija prešla, pređu na svoj način. Zato ‘Ne okreći se sine, budi mi jači sine'“, poručio je umetnik.

Za Šerbedžijin novi album Husein Hasanefendić iz Parnog valjka je napisao hit „Eto pjesma“, a Damir Urban tekst za „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, dok je glumac svoj autorski pečat ostavio na „Ne okreći se sine“ i „Šeherezada“, saopštio je Kultur eksplorer.

Kako je najavljeno, na beogradskom koncertu Šerbedžija i Zapadni kolodvor izvodiće i stare pesme kao što su „Barbara“, „Protuletje se otpira“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Ni u tvome srcu“, „Poleti ptico“, „Povratak ratnika“, „Tvoje nježne godine“ i „Ne daj se Ines“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.