U trendu

Radmilo Mišović domaćin 61. Sabora trubača u Guči

LUČANI – U petak, 5. avgusta počinje 61. Dragačevski sabor trubača u Guči, čiji će domačin biti Radmilo Mišović, proslavljeni košarkarš jugoslovenske košarke i Borca iz Čačka, prenosi Glas Srbije

Izdanje 61. Sabora trubača u Guči biće u potpunosti u znaku trube.

Prvog saborskog dana, u petak, 5. avgusta na pozornici Kulturnog centra sa početkom u 18 časova na trubački megadn izaćiće 10 mladinskih orkestara: orkestar Ognjena Vasiljevića iz Požege, trubački orkestar „Dragačevski podmladak“ iz Guče, trubački orkestar braće Ilić iz Čestobrodice, orkestar Davida Antića iz Vlasotinca, orkestar Darka Ivanovića iz Vladičinog Hana, trubački orkestar Aleksandra Ilića iz Stubla, trubački orkestar Manuela Ametovića iz Aleksinca, orkestar Mlađana Krstića, Save Trajkovića i Danijela Dejkovića, svi iz Zagužnja.

U subotu, 6. avgusta, drugog saborskog dana, u 07.00 časova oglasiće se trubačka budilica, a uveče na Glavnoj pozornici na stadionu, nakon koncerta prošlogodišnjeg pobednika

Sabora, trube će zasvirati Trubački orkestar Dejana Lazarevića, a zatim i Ekrema Mamumtovića.

Nedelja je rezervisana za finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije, a proglašenje pobednika je zakazano za 22.30 sati.

Svi ovogodišnji programski sadržaji potpuno su besplatni, a u koncertnom delu nastupiće Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Dragica Radosavljević Caka i Danica Crnogorčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.