U trendu

Radonjić: Uzbudljiv rad na predstavi Don Žuan

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Stefan Radonjić koji je govorio o predstavama „Don Žuan“ i „Zelena čoja Montenegra“, kao i o novoj pozorišnoj sceni „Teatrijum“.

„Don Žuan“ u režiji Tihomira Stanića i Marka Misirače premijerno je izveden 13. jula kao prva produkcija „Teatrijuma“, a Radonjić ističe da se predstava u odnosu na Molijerov original razlikuje što je mesto održavanja današnji Beograd.

Govoreći o njihovoj adaptaciji i osavremenjivanju klasičnog dela, Radonjić je rekao da su Molijerova „pitanja i motivi apsolutno univerzalni i mogu vrlo lako da komuniciraju sa današnjim vremenom“.

„Rad na ‘Don Žuanu’ je bio uzbudljiv i intenzivan, ali zabavan i lep“, istakao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, poenta „Teatrijuma“ je da bude mesto gde će da se susreću razne generacije, da se daje prostor mladima i nezavisnim produkcijama.

Radonjića očekuje u avgustu premijera predstave „Zelena čoja Montenegra“ Mome Kapora u režiji Nikite Mihajlovića, u produkciji Beogradskog-dramskog pozorišta, Gradskog pozorišta iz Podgorice i Grada teatra Budve, a nastavlja i snimanje serije „Dinastija“.

„Glumačko prokletstvo je da kada više radim u pozorištu zafali snimanje. Kad uđem u mašinu snimaja zafali pozorište, koje je temeljniji i relaksiraniji proces. Potreban je balans jednog i drugog, kao i u slučaju komedije i drame“, rekao je Radonjić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.