U trendu

Rahlin i Mekerlevi: Volimo što sviramo na Kolarcu

BEOGRAD – Umetnici na violini i violi Žulijan Rahlin i njegova supruga Sara Mekerlevi uputili su video pozdrav publici u Srbiji pred koncert 12. oktobra u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, saopstio je danas organizator.

„Volimo što dolazimo u Srbiju da sviramo za ljude u Kolarcu. Entuzijazam, atmosfera, ljubav prema muzici koju tu osećaš visoko je energetska, tako da smo puni radosti“, poručio je Rahlin

Na programu će biti kompozicije Mocarta, Bartoka, Vjenjavskog, Pendereckog i Prokofjeva, a pored izvođenja njima „najomiljenih komada za violinu i violu“, Rahlin je najavio da će na pozornici Kolarca nastupiti i njegova majka, litvanska pijanistkinja Sofija Rahlina.

„Tako smo srećni što možemo ponovo da putuuemo, što su koncertne dvorane ponovo otvorene i što možemo da sviramo uživo pred publikom“, poručila je Mekerlevi.

Instrumenti na kojima Rahlin svira su violina Stradivari „eks Libig“ iz 1704. i viola Lorenco Storioni iz 1785. godine, kakvu poseduje i Mekelrevi, koja koristi i violinu Ferdinando Galjano iz 1791. godine.

Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.