U trendu

Raspisan konkurs za mlade muzičare “EKV: Tvoja pesma”

BEOGRAD – Na dan rođenja Milana Mladenovića, velikog rok muzičara, diskografska kuća Mascom i Tin Drum Music pokrenule su novi konkurs „EKV: Tvoja pesma“, slaveći stvaralaštvo antologijske grupe Ekaterina Velika.

Sinoć je rođendan značajnog rok pesnika bio proslavljen i na dodeli nagrada u okviru Zadužbine Milana Mladenovića, kada su novi laureati postali momci iz beogradske alternativne grupe „Dram“.

Konkurs je raspisan juče, a cilj, i van tog takmičenja, je nastavljanje najlepše stvaralačke tradicije na tragu kreativnosti i umetničkog potencijala.

Konkurs “EKV: Tvoja pesma” biće upriličen svake godine 1. oktobra.

Mascom i Tin Drum Music pozivaju sve umetnike, koji u svom radu prepoznaju uticaje i bliskost sa rukopisom grupe EKV, da se prijave, i već od četvrtka, 1. oktobra pošalju svoje radove, dok će svi detalji, pravila konkursa, biti uskoro poznata javnosti, preko svih medija, društvenih mreža i muzičkih portala.

Dobitnik prve nagrade biće u mogućnosti da snimi kompletan album u studiju, dok će naredna četiri izabrana muzičara biti u prilici da snime singl u profesionalnom studiju.

Kompanija Mascom je pre nekoliko meseci pristupila formiranju fonda “Ostani Kreativan” (Stay Creative) u saradnji sa britanskom izdavačkom kućom “The state51 Conspiracy”.

Otvaranje konkursa EKV ima nameru da pomogne muzičku kreativnost u novom poretku teške pandemije koja je zahvatila celu planetu, jer su umetnici, posebno muzičari ostali bez osnovnih sredstava za život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.