U trendu

Rasprodate ulaznice za beogradsku premijeru predstave „Bilo jednom na Brijunima“

BEOGRAD – Nova predstava „Bilo jednom na Brijunima“ izazvala je ogromno interesovanje publike i karte za beogradsku premijeru 7. aprila, baš kao i za prvo izvođenje 8.aprila rasprodate su u rekordnom roku, zbog čega je u Bitef teatru zakazano i novo uzvođenje 12. aprila, saopštili su producenti predstave.

Legendarne likove – Ričarda Bartona, Josipa Broza Tita, Elizabet Tejlor i Jovanku Broz pred publiku donose: Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović i Sanja Marković, a prema tekstu i u režiji Kokana Mladenovića.

„Bilo jednom na Brijunima“ istražuje događaje i odnose između ove četiri ikone tog vremena prilikom njihovog susreta 1971. godine.

Povod za zajednički boravak na Brionima bilo je snimanje filma „Sutjeska“ u kojem je glavnu ulogu, maršala Tita, tumačio upravo Ričard Barton.

Podaci o susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona.

Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za predstavu.

Ostatak autorskog tima predstave čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Aleksandra Pecić Mladenović, koreograf Andreja Kulešević, organizator Jovan Todorovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar