U trendu

Razgovori o filmu u okviru Venecijanskog filmskog festivala

BEOGRAD – Serija virtuelnih razgovora u kojima će učestvovati neki od najuticajnijih umetnika savremene kinematografije – Bong Džun Ho, Tim Rot, Suzan Sarandon, Marisa Tomei, Paolo Virzi i Robin Rajt – biće održana od 1. do 6. septembra u sklopu 78. Venecijanskog filmskog festivala, koji će trajati do 11. septembra, saopštili su danas organizatori.

Kako je navedeno, cilj razgovora je da publika kroz otkrivanje uloge reditelja, glumaca, snimatelja i drugih saradnika u filmskoj industriji, sazna kako priče velikih stvaralaca mogu stvoriti uticaj koji se proteže izvan samog filma.

Tim povodom će ovi filmski stvaraoci „podeliti svoja razmišljanja o tome kako sjajna kinematografija može pokrenuti različite perspektive, bezbroj emocija i uticati na naše živote od trenutka kada film počne“.

„Film pruža širok uvid u svet. Svaki kvalitetan film može nas naučiti nečemu, osvestiti velike promene koje se dešavaju u savremenom društvu, uticati na naše predrasude i naša saznanja… Nijedna umetnička forma ne može nas istovremeno zabaviti i zadiviti više od filma, pomažučhi nam da podignemo svoju svest kao pojedinci i građani sveta“, izjavio je umetnički direktor Venecijanskog filmskog festivala Alberto Barbera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.