U trendu

Rok sastav E-play objavio prvi “live” spot u karijeri

BEOGRAD – Beogradski alternativni rok bend E-play je objavio svoj prvi “live” spot u karijeri za pesmu “Srešćemo se neki drugi put” sa poslednjeg albuma “Sloboda” (Long Play, 2018).

Pesma je snimljena uživo na Trnovfestu u Ljubljani, a spot obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu.

“Spot se snimao u rasponu od godinu dana i imali smo sreće da dobijemo pomoć od SOKOJ-a za ovaj projekat, te smo uspeli da zabeležimo veliki broj festivala na kojima smo svirali u prošlom periodu”, objasnila je Maja Cvetković, liderka benda, autor muzike i tekstova, pevačica, basistkinja.

Najveći broj kadrova snimljeni su sa omiljenijih festivala benda kao što su – beogradski Beer fest, Arsenal fest u Kragujevcu, Cinema city u Novom Sadu ili Rock Village fest u Banatskom Sokolcu.

“Nismo znali da pravimo istorijsku zabelešku nečega što će biti stavljeno na pauzu.

Zato smo i odlučili da, upravo sada, sa velikom nostalgijom pustimo ovaj spot uz poruku da se nadamo da ćemo se sresti i videti ponovo uživo”, emotivno i nadahnuto je poručila Cvetković.

Uprkos okolnostima, bend je i dalje veoma aktivan, pre svega izabrani su da predstavljaju Srbiju na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala u Holandiji “Eurosonic Noorderslag” – ESNS.

Direkcija te velike muzičke smotre najavila je za 2021. godinu da će biti potpuno u digitalnom formatu i održaće se od 13. do 16. januara, kako bi nastavio svoju misiju 35. godinu zaredom: promociju nove evropske muzike.

Ovogodišnji izvođači dolaze iz 28 evropskih zemalja, a žanr se kreće od roka, popa i džeza do elektronske muzike i hip hopa.

Među njima, Srbiju će ponosno predstavljati beogradska grupa E-Play.

Na prošlom izdanju, u januaru 2020. na tom festivalu gostovala je grupa Buč Kesidi, elektro alternativni dens rok duo iz Pančeva.

E-Play su svakako jedan od najproduktivnijih i najvrednijih bendova posebno u doba korone. Zatišje sa koncertima iskoristili su za stvaranje veoma atraktivnih muzičkih spotova sa poslednjeg, petog albuma “Sloboda” – upravo video klip “Sloboda” sa glumicom Slobodom Mićalović u glavnoj ulozi, “Uzmi mi sve”, ali i neobičan lyric video za numeru “Japan” i time su sve pesme sa albuma ekranizovane.

Osim toga, E-play je realizovao i video “Making of Sloboda” sa snimanja zahtevnog i izazovnog spota “Sloboda”, tako da su uvek bili medijski prisutni među iskrenim ljubiteljima.

Stigli su i da imaju koncerte u blagom popuštanju mera tokom pandemije, u letnjem svedenom izdanju festivala “Beer fest bar” na Adi Ciganliji, iste večeri kada i Negative, a ostalih noći su svirali Neverne bebe, Kiki i Piloti, S.A.R.S. i Ničim izazvan.

Svoj celovečernji koncert E-Play je imao u Bašti rok kluba Fest u Zemunu, i Maja Cvetković, Nemanja Velimirović i Goran Ljuboja Trut oduševili su sve prisutne, kao i uvek.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.