U trendu

Roman „Raskršće“ Džonatana Frenzena u prodaji

BEOGRAD – Novi roman američkog pisca Džonatana Frenzena “Raskršće“, u prevodu Milice Kecojević, u prodaji je i u Srbiji, mesec dana nakon svog premijernog izdanja u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je danas iz Dereta izdavaštva.

Hildebrantovi su tipična “frenzenovska“ porodica koja živi u Nju Prospektu, naizgled skladna, uzorna i funkcionalna.

Međutim, kako smo već navikli, krhka fasada primerne američke porodice sa Srednjeg zapada postepeno puca otkrivajći sve slojeve i dubinu Frenzenovih junaka.

“Ras je otac, pastor i zaljubljenik u bluz i mladu Franses, Marion je gospođa koja predstavlja ideju topline i majčinstva, ali duboko u sebi nosi zakopane traume iz prošlosti, a deca Klem, Beki i Peri na sebi svojstven način prolaze kroz krizu vere i morala. Svaki od ovih likova nalazi se na svom religioznom, etičkom i egzistencijalnom raskršću“, navode predstavnici Dereta izdavaštva.

Prema njihovim rečima, na gotovo 600 stranica ovog romana čitalac prati uspone i padove Frenzenovih junaka koji prolaze kroz intimno preispitivanje i koloplet životnih potresa, dok se u pozadini odvija jedan od najvećih sukoba u istoriji Amerike – rat u Vijetnamu.

Magazin “Tajm“ ocenio je ovaj roman kao “ubedljivo preispitivanje vere, privilegija i ambicije“.

Džonatan Frenzen (1959) američki je pisac i esejista.

Nakon svoja prva dva romana – “27. grad“ (1988) i “Strong Motion“ (1992) – svetsku slavu je stekao romanom “Korekcije“ (2001), koji mnogi kritičari smatraju najznačajnijim romanom 21. veka.

Veoma pozitivne kritike dobila je i njegova sledeća knjiga “Sloboda“ (2010).

Roman “Pjuriti“ (2015) izazvao je i podeljena mišljenja čitalačke publike – neki su skloni kritici, dok ga drugi smatraju Frenzenovim najboljim delom, pa čak i remek-delom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.