U trendu

Sadržajan program Doma kulture Studentski grad u oktobru

BEOGRAD – Dom kulture Studentski grad (DKSG) na Novom Beogradu ima zanimljiv i sadržajan program za ovaj mesec, a počinje večeras s pozorišnom hit komedijom zabune “Upoznaj mog tatu” od 20 časova u Velikoj sali ustanove.

Prema tekstu Alana Ejkborna, u režiji Staše Koprivice, kvartet u pravom sitkomu na sceni čine Andrej Šepetkovski, Dragana Dabović, Andrija Daničić i Katarina Gojković, u produkciji kuće „Kako vam drago“.

Tokom vikenda, u subotu je bio aktuelan Likovni program i projekat “24 sata crtanja stripova”, kao i koncert “Filharmonija mladih” na otvorenom.

Književni program ovog meseca u Amfiteatru je u znaku promocija dve knjige – “Bitka za Evropu” Milana Miličića (8. oktobar) i “Tamna pučina” Dragana Stojanovića (15.10. ), a u Holu Biblioteke DKSG biće 10. oktobra priređena “Izložba knjiga Branko Radičević” autorke Jelene Đokić.

Ciklus nepredvidljivih predavanja na programu je 26. oktobra, takođe kao deo Književnog programa, gde je na temu “Ema Bovari i Karmela Soprano” gost urednik – Vladimir Tabašević, dobitnik NIN-ove nagrade za roman „Zabluda Svetog Sebastijana“ .

Muzičko-pozorišni program je u sredu, 7. oktobra, kada će biti izvedeno scensko delo “Nas dve” u kome nastupa Anja Radonjić-Zoe Kida, pevačica grupe “Zemlja Gruva”, uz Tatjanu Kecmanović koja je i autorka teksta – zabavne priče u vidu muzičkog kabarea o junakinji i njenom alter egu.

Sto godina opere proslavlja se dalje sa serijalom koncerata “Opera u tvom kraju” po idejnom konceptu da se održava na otvorenom i uvek na različitoj lokaciji, sada se igra na Letnjoj sceni DKSG, gde će 10. oktobra nastupiti Hor i Orkestar Narodnog pozorišta iz Beograda.

Sledeći koncert je “Dinamika music” 13. oktobra – električni gudački kvartet s projektom “Četiri godišnja doba”, a koji izvodi neprolazna dela kompozitora baroka, klasicizma i romantizma, kao i etno, pop i rok hitove.

Narednog dana je u planu muzički kabare stand up “Brak, ustvari ljubav” Vladana Savića i Kristine Savić, bračnog para i u privatnom životu i na sceni, koji se igra već godinama uspešno u Teatru „Vuk“ i na mnogim scenama Srbije kao uspešna turneja.

Koncert alternativnog rok sastava “Krilat i beo” na muzičkom programu je u petak, 16. oktobra, na Markovim klupicama, gde se publika može upoznati sa emotivnom i melodičnom muzikom, a poslednji koncert u oktobru je – “The Byrds” i kantri rok (27.10.).

Filmski program počinje 17. oktobra projekcijom ostvarenja “Telo Hristovo” poljskog reditelja Jana Komasa, a isti film je na repertoaru i 19. oktobra.

Festival animiranog filma “Balkanima” Akademskog Kino kluba rezervisan je za dva datuma – 20. i 25. oktobra, a kompletan filmski program za ovaj mesec biće završen 30. i 31. oktobra sa delom “O beskonačnosti” reditelja Roja Andersona iz Švedske.

Pozorišni sadržaj će biti završen 29. oktobra s predstavom “Plastelin” Beogradskog dramskog pozorišta, po drami ruskog autora Vasilija Sigareva, u režiji Marka Torlakovića.

U toj teškoj drami o odrastanju i mučnim situacijama veoma uverljivo i naturalno igraju – Aleksandar Jovanović, Jana Milosavljević, Maja Ranđić, Aleksandar Vučković i Ljubomir Bulajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.