U trendu

Sahranjen Ivan Tasovac u Aleji zaslužnih građana

BEOGRAD – Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a od njega su se oprostili porodica, kolege i prijatelji.

Među okupljenima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a opelo je služio srpski patrijarh Porfirije.

“Uvek je smrt nezvani neprijatelj i uvek je iznenadenje. Nema coveka koji se rodio, a da neće umreti. I nema čoveka koji ne smatra smrt svojim najvećim neprijateljem. Zato, osnovno pitanje za svakog coveka nije to ko je bio i šta je imao i koliko je postigao, nego postoji li iza groba išta. Ja znam da Ivan koji je pozvan u narucje Božije zna”, rekao je patrijarh Porfirije.

On je rekao da je siguran da je Ivanu sve ono za čim je tragao postalo jasno, a da umetnost koja prevazilazi svaku vrstu logike nije ništa drugo nego traganje za smislom.

Poslednjem oproštaju od Tasovca prisustvovale su brojne poznate ličnosti, a među njima su bili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, upravnica Nacionalne fondacije za igru Aja Jung, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, reditelj Dragan Bjelogrlić, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević-Bugarski, direktor RTS-a Dragan Bujošević, Jagoš Marković, Ksenija Vučić, Nebojša Krstić, Zoran Babić…
Pijanista, direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra u Beogradu u 55. godini života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.