U trendu

Sakan: Poštujem Tomu kao čoveka emocija

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je marketinški stručnjak Lazar Sakan, koji je govorio kakva nosi iskustva kao glumac sa snimanja filma „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

Sakan je rekao da je bio iznenađen kada je od Bjelogrlića dobio poziv i priliku da tumači lik čuvenog televizijskog voditelja Miće Orlovića (1934-2013) u filmu koji govori o životu pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991).

„Imali smo otvoren i opušten razgovor gde sam rekao: ‘Prihvatam!’, poznavajući Bjelu od ranije preko nekih drugih projekata. Svestan sam da je u kinematografiji postao mera kvaliteta. Nisam se dvoumio“, rekao je Sakan.

Pojavljivajući se odmalena u reklamama, sa iskustvom televizijskog voditelja, a imao je i manju ulogu skinheda u filmu „Šišanje“, Sakan je svoju epizodu u „Tomi“ „shvatio kao zanimljiv i uzbudljiv beg od svakodnevice“.

Pripremajući se za ulogu, shvatio je da ne treba da „skida“ Orlovića, već da se opusti i uživa u kadrovima koji su mu dodeljeni, baš kao što je i popularni pionir televizijskog voditeljstva kod nas „voleo to što radi i uživao je da bude na televiziji“.

„Kao voditelj nije bio karakterističan po gestikulaciji. Imao je fenomenalan glas koji, s obzirom da nisam profesionalni glumac, nisam se usuđivao da skidam. Tako da sam gledao da uživam u tome. To mi je bio jedini cilj“, istakao je Sakan.

Boravak na snimanju „Tome“, tokom nekoliko dana u Beogradu i Crnoj Gori, bilo je fenomenalno iskustvo za Sakana, koji je istakao da je sa „Bjelogrlićem dobro raditi“, kao rediteljem koga glumci vole i poštuju, a i on njih.

„Nisam dobijao neke preterane instrukcije šta da radim, ali ni od njega neke negativne komentare, tako da verujem da je bilo sve okej. Verujem u njega, pretpostavljem da je skapirao da je to to što mogu da pružim“, ocenio je Sakan.

Premda Tomu Zdravković nikada nije slušao, Sakan kaže da ceni ono što je pevač radio, jer je bio čovek emocija, a „svaka dobra umetnost jednako je emocija, bila to tuga ili radost“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.