U trendu

Saksofonista Džošua Redmen odrzaće dva koncerta u Beogradu

BEOGRAD, 25. februara – Jedan od najpriznatijih džez saksofonista srednje generacije, Džošua Redmen, održaće dva koncerta u klubu Bitefartcafe, 19. i 20. marta, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaff Sešions.

Redman je učestvovao u velikom broju muzičkih projekata, sarađujući sa imenima kao što su Bill Frisell, Herbie Hancock, Quincy Jones, B.B. King, Marcus Miller, nastupao sa Rolingstonsima…

Bio je dva puta nominovan za Gremi nagradu, osvojio je Thelonious Monk priznanje i neretko je sakupljao najpozitivnije kritike u svetu džez muzike.
Redman u Beograd dolazi sa kvartetom koji čine još Gregori Hačinson, Aron Goldberg i Ruben Rodžers.

Joshua je studirao sociologiju na Harvardu, primljen je na Pravni fakultet na Jejlu, ali se ipak odlučio da muzika bude njegov životni poziv, a kako i sam kaže, sada ne bi mogao ni da zamisli drugačiju odluku.

„Muzika mi daje osećaj povezanosti, sa sobom, ali i sa drugima, kao i postojanje u trenutku, kao ništa drugo u životu. Tako sam srećan što mogu da sviram sa neverovatnim muzičarima, pred fenomenalnom publikom širom sveta. Trudim se da nikada ne uzimam olako tu neverovatnu životnu sreću“, kaže Redman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar