U trendu

Sandra Perović će učestvovati u glasanju za dodelu Zlatnog globusa

BEOGRAD – Udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu (Hollywood Foreign Preš Ašociation, HFPA), odabralo je filmsku kritičarku, televizijsku autorku i urednicu RTS Sandru Perović za novog glasača za dodelu prestižne nagrade „Zlatni globus“ koja se dodeljuje za film i televiziju, kako u Americi, tako i širom sveta.

Posle Oskara, „Zlatni globus“ je druga najznačajnija američka filmska nagrada, a često je i glavni indikator za favorite za dodelu nagrade Američke filmske akademije.

Osnovana je 1943. godine, a prva dodela nagrade „Zlatni globus“ dogodila se u januaru 1944. u studijima „20th Century Fox“-a u Los Anđelesu.

Od prošle godine, glasačko telo koje ima oko 200 članova, prošireno je i na stručnjake iz celog sveta.

„Ukazana mi je velika čast kao profesionalcu i televizijskom autoru iz Srbije koji decenijama posvećeno prati filmsku umetnost i ima više od 500 eksluzivnih intervjua sa najvećim stvaraocima iz celog sveta. Nakon učešća u međunarodnim žirijima kritike na Kanskom, Venecijanskom i Berlinskom filmskom festivalu ovo je svojevrsna holivudska nadgradnja – priznanje koje će obojiti moju dosadašnju karijeru i biti stimulans u daljem radu. Ovo je i priznanje za našu zemlju“, rekla je Perović.

Sandra Perović je televizijski autor specijalizovanih emisija o filmu – “Velika iluzija”, Hronike FEST-a, Festivala autorskog filma, dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Izveštač je i autor filmskih sadržaja u Dnevniku i u Kulturnom dnevniku Radio Televizije Srbije.

Promoviše domaće filmove i autore koji su najbolji reprezenti srpske kulture u svetu.

Uradila je intervjue sa oskarovcima, glumačkim zvezdama i eminentnim rediteljima poput Olivera Stouna, Kloda Šabrola, braće Tavijani, Kena Louča, Dejvida Linča, Majkla Kejna, Entonija Hopkinsa,Rasela Kroua, Džudi Denč, Leonarda Di Kaprija, Šona Konerija, Nikolasa Kejdža, Meta Dejmona, Džejmsa Franka, Rejfa Fajnsa, Šeron Stoun, Klajva Ovena, Tilde Svinton, Džulijen Mur, Pirsa Brosnana, Stiva Martina.

Perović je radila i intervjue sa Brusom Vilisom, Žanom Renoom, Danijelom Krejgom, Kristin Skot Tomas, Penelope Kruz, Natali Portman, Džeremijem Ajronsom, Polom Verhovenom, Anđelinom Džoli, Džefom Bridžisom, Hale Beri, Antonijom Banderasom, Benisijom Del Torom, Žilijet Binoš, Harvijem Kajtelom, Kolinom Farelom, Izabel Iper, Katrin Denev, Aleksandrom Sokurovom, Nikitom Mihalkovom, Andrejem Končalovskim, Andžejem Vajdom i mnogim drugima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar