U trendu

Sećanje na Vladu Divljana i EKV za vikend na Kolarcu

BEOGRAD – Predstojeći vikend u pogledu muzike biće u znaku koncerata posvećenih bendu EKV i muzičaru Vladi Divljanu u petak 26. i u nedelju, 28. februara, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Koncert u čast grupe EKV izvešće IQV – EKV tribute bend u petak, sa gostima – Vasil Hadžimanov (klavir), Aleksandar Jovanović – Šljuka (klavir), Dušan Murišić (truba) i Marko Milivojević (bubanj), koji je svirao u originalnoj postavi EKV-a od 1990. do 1994. godine.

IQV – EKV tribute nastupa u sledećem sastavu: Bojan Pejčić – vokal, Mario Dimitrijević – gitara, Ivan Živanović – klavijatura, Nenad Vukelić – bas gitara i Dragan Jovanović – bubanj.

Prateći vokali su – Jovana Stojiljković, Vanja Petrović i Nikola Krstić.

Podsećanje na lidera kultnog rok sastava EKV – Milana Mladenovića biće okosnica ovog koncerta, velikog umetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rokenrol muzici.

Nedelja, 28. februar i ponedeljak, 1. mart biće u znaku koncerata u čast Vlade Divljana od strane benda “(Ne)normalni” i prijatelja, kao odloženi nastupi, planirani početkom ovog meseca, ali zbog pandemije su morali biti pomereni za nove datume.

Ulaznice za 7. februar važe za 28. februar, a one kupljene za 8. februar važe za 1. mart.

Sastav “(ne)normalni” sviraće pesme iz svih perioda Vladine karijere, tako da će deo repertoara činiti i najveći hitovi grupe ”Idoli”, kao i čitav solo period, primenjena muzika za filmove, predstave i TV serije.

Za ovu priliku, kao gost večeri, bas gitaru će svirati Zdenko Kolar, član legendarnih „Idola” i muzičar koji je svirao sa Divljanom u njegovim drugim pratećim grupama “(Ne)vladina organizacija” i “Old Stars band”.

Pored Kolara, na scenu Kolarca gostovaće i Bojan Gluvajić iz benda „Ničim izazvan“, kao i Sara Vučenović (violončelo) i Ljuba Miodragović (ukulele).
(Ne)normalni sviraju u sastavu: Anja Aleksić – violina, Nenad Jelenković – vokal i akustična gitara, Milan Jančurić – saksofon i klarinet, Igor Martinko – harmonika i gitara, Miloš Jovanović – klavir, Attila Benke – bubnjevi i Branislav Pavlović – bas gitara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.