U trendu

Sedam autora u užem izboru za nagradu “Lenkin prsten”

NOVI SAD – Stručni žiri za dodelu nagrade „Lenkin prsten“ za najbolju ljubavnu pesmu izdvojio je u uži izbor sedam autora i naslova, nakon sednice održane u Novom Sadu, saopštila je danas direkcija te nagrade.

Takođe, isti žiri je dodelio nagrade „Lenkino pero“ za najbolje ljubavne pesme, u konkurenciji učenika za 2021. godinu.

Potencijalni laureati za „Lenkin prsten“ su: Željka Avrić za pesmu „Ljubavno i posle Ljubavi“, iz knjige „Nesan“ (Centar za turizam, kulturu i sport, Svrljig 2021), Dragica Stojanović – „Nisam te jedno vreme pominjala“, objavljeno u listu „Politika“ 28. novembra 2020, Jelena Marinkov – „Još malo do jutra“, iz knjige „Karantin u paklu“ (Književna radionica Rašić, Beograd 2021).

Ostala četiri kandidata u užem izboru su – Laslo Blašković za “Kraj citata” iz knjige “Ravna crta”, (KOV, Vršac 2020), Simon Grabovac – “O zraku” iz knjige “Duboka tišina” (Kulturni centar Novog Sada, 2021), Živko Nikolić – “Umoran od čekanja” iz zbirke “Svetlost na dnu” (“Gramati”, Beograd 2020) i Srđan Malešević – „Kad odeš“ (“Dan”, Podgorica, 13. oktobar 2021).

Žiri je odlučio da se nagrada „Lenkino pero“ za najbolje ljubavne pesme, u konkurenciji učenika za 2021. godinu dodeli Aleksandri Čobanov, učenici gimnazije „Svetozar Miletić“, za pesmu “Pružam ti ruku”.

Pohvale “Lenkino pero” dodeljuju se Anđeli Grujić, učenici OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, iz Nadalja, za pesmu “Ljubav je čudna bajka”, kao i Nadi Simić, učenici OŠ „J.J. Zmaj“, iz Srbobrana, za pesmu “Ljubav sa mnom“.

Nagrada i pohvale “Lenkino pero” biće uručene 20. novembra na svečanosti koju će takođe organizovati Dom kulture u Srbobranu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.