U trendu

Sič: Živić nastavlja život u filmu „Ne igraj na Engleze“

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Daniel Sič koji je govorio o filmu „Ne igraj na Engleze“ čija je bioskopska premijera zakazana za večeras u MTS dvorani u Beogradu.

Sič je rekao da se film desio na inicijativu glumca Marka Živića (1972-2021) koji je prilikom gostovanja predstave „Ne igraj na Engleze“ na „Danima komedije“ u Jagodini, rekao njemu i Ivanu Tomiću uz čašiću razgovora: „Hej momci hajde da probamo da snimimo naš film“.

„Strašno je važna ta reč ‘naš film’. Naravno da smo Ivan i ja poleteli za tom idejom i onda je lagano krenula stvar da se odmotava, da se traže sponzori, raspisuje scenario…“, prisetio se Sič.

Prema njegovim rečima, realizacija filma je ipak stalno na ilazila na barijere, poput nedostatka novca sve dok jednom nije pozvao reditelja Slobodana Pešića da pogleda predstavu, koji je pristao da ga snimi.

Sič je istakao da je „snimanje trajalo dve nedelje, isto koliko i rad na predstavi“.

„Nadam se da će se veliki uspeh desiti i sa filmom. Sačekali smo i dobili naš film… Ja koji sam učesnik u filmu i predstavi mogu da kažem da će (gledaoci) biti iznenađieni kakav smo film napravili“, istakao je glumac.

Sič je naveo da gledaocima film „neće sigurno biti dosadan, biće zanimljiv i zabavan kao što je i predstava, i opet će izaći iz sale sa knedlom u grlu, i preomišljati o filmu, kao što se dešvalo sa predstavom“.

„Film je drugi žanr. Stil glume je drugačiji. Morate da se svedete da bi to u krupnom kadru izgledalo gledljivo. Nama je bio izazov da sve to u predstavi svedemo, a ostavimo isti utisak, da bude pođednako duhovito i da ispriča priču o trulom prijateljstvu i usamljenim ljudima“, rekao je Sič.

Istakavši da će Živić živeti u njihovim srcima i na platnu, kroz „Ne igraj na Engleze“, Sič je dodao da ostaje žal što njegov kolega pre smrti sticajem okolnosti nije stigao pogledati gotov film prošle godine.

„Pošto je film bio u Nišu na festivalu nas dvojica smo morali da odemo dan pre projekcije jer smo imali gostovane na Brionima. Čak smo se jednom video porukom javili sa puta, poklonili se publici posle filma. Jednostavno nije stigao… Ali još uvek je tu sa nama i biće sa nama u bioskopu“, naglasio je Sič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar