U trendu

Snimak predstave “Normalno” sa 18. BFI sutra na RTS 2

BEOGRAD – Snimak najnovije predstave “Normalno” švajcarske trupe „Alias“ iz Ženeve, sa Beogradskog festivala igre 2021, biće emitovan sutra uveče, u nedelju, od 22.50 na kanalu RTS 2, stoji na sajtu ove televizije.

Ovim komadom savremene igre u koreografiji osnivača trupe Đulijerma Botelja zvanično je otvoren program 18. izdanja BFI u Beogradskom dramskom pozorištu.

Kako trupa „Alias“ gostuje već četvrti put na BFI, poznata je ne samo beogradskoj već i široj publici po celoj Srbiji, jer je Radio-televizija Srbije snimila i često emitovala jednu od njenih antologijskih predstava „Težina sunđera“.

Tako će i spektakl „Normalno“ biti dostupan svima onima koji su želeli da ga uživo prate u pozorištu, a nisu uspeli zbog ograničenja koja nalaže i dalje teška pandemijska situacija.

Autor i koreograf predstave „Normalno”, Brazilac Boteljo, svoju najnoviju produkciju posvećuje onome što se trenutno svima u životu dešava – epidemiji.

“Padamo i ustajemo, jer drugog izbora nemamo, nego da idemo dalje.
Trudimo se da ostanemo na nogama- mislim da je ova kriza upravo to“, ističe Boteljo.

Trupa „Alias“ je od osnivanja ostvarila više od 25 celovečernjih produkcija koje su osvajale mnoge nagrade u međunarodnim okvirima.
Do danas su igrači izveli više od 500 predstava u 20 država Evrope, kao i na gostovanjima u Africi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi.
Beogradska publika je na 18. Beogradskom festivalu igre dužim stajaćim ovacijama ispratila uzbudljivu predstavu „Normalno“, koju je zabeležila ekipa Radio-televizije Srbije.
Tokom ovog scenskog dela punih sat vremena igrači sve vreme padaju i ustaju, kao simbolično prikazivanje uspona i padova tokom čitavog ciklusa života, gde se uvek mora nastaviti dalje, boriti se i grabiti kroz probleme i nedaće koje sudbina nosi.

Sami učesnici su pravi super heroji, jer su uspeli da izdrže toliki napor i veštinu da u 60 minuta neprestano ustaju i padaju, što je moglo trajati unedogled.

Urednik emisije je Ranka Jakšić, dok je reditelj snimka predstave – Petar Stanojlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.