U trendu

Sopran Marija Nešić održala koncert „Novom Sadu s ljubavlju“

NOVI SAD – Koncert soprana Marije Nešić pod nazvom „Novom Sadu s ljubavlju“ održan je u prepunoj koncertnoj dvorani novosadske Sinagoge.

Izveden je u pratnji 52 člana Zrenjaninske filharmonije koje je predvodio maestro Mikica Jevtić.

Koncert je publiku repertoarski uveo u svečanost božićnih i novogodišnjih praznika uz Bizeovu „Karmen“, Štrausove taktove „Trič trač polke“, „Na lepom plavom Dunavu“ i kroz legendarnu filmsku muziku Nina Rote „Parla piu pianno“, Pučinijeve kompozicije „O mio babbino caro“, „Quando me’n vo’”, sve do finala uz “Radecki marš”.

Publiku je dočekao i specijalni gost, koji je za ovu priliku došao iz Nemačke, a reč je o čuvenom tenoru Beli Mavraku koji inače nastupa sa holandskim pevačem Rene Liom.

Marija Newšić i Bela Mavrak su za novosadsku publiku izveli duet.

Umetnica ima reputaciju operske pevačice raskošnog glasa, zbog čega publika uživa u njenim nastupima prepunim emocija.

Kaže da su njeni utisci iz novosadske Sinagoge fantastični.

„Uzbuđena sam, zaista je bilo čarobno i upravo onako kako sam planirala. Zadovoljna sam i srećna, jer me publika sjajno prihvatila. Zahvalna sam svim ljudima koji su mi pomogli da realizujem koncert – Fondaciji Saša Marčeta, Mikici Jevtiću, Beli Mavraku i Zrenjaninskoj filharmoniji. Novosadska publika je izuzetno srdačna. Za narednu godinu imamo mnogo koncerata u planu“, izjavila je Marija Nešić nakon koncerta.

Marija Nešić je od 2015. do 2019. godine nastupala kao redovni član Ansambla Narodonog pozorišta u Beogradu i to sa horom opere u svim aktuelnim predstavama, ali i kao solista izvodeći Pučinijevu ariju Mimi iz opere „Boemi“.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Od njenih javnih nastupa izdvajaju se koncert Pašione u Bioskopu Balkan 2019. godine, Historia de un amor u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu 2021. i Solistički koncert Luštica Bay 2022. godine.

Gala koncert u Novom Sadu organizovala je Fondacija Saša Marčeta uz podršku brojnih saradnika, kao poklon publici i gradu koji je ove godine nosio prestižnu titulu Evropske prestonice kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar