U trendu

Španski virtuozi koncert poklonili učenicima

BEOGRAD – Španski kompozitor i virtuoz na harmonici Gorka Hermosa i grupa „Malandro klub“ održali su sinoć koncert u Madlenianumu, kao gosti Doma učenika srednjih škola u Beogradu.

Trojica profesora sa muzičkih konzervatorijuma u Španiji odlučilu su da dođu i nastupe baš u Srbiji nakon što su čuli snimak na kojem grupa učenika izvodi Hermosovu numeru „Anantango“ tokom „Republičke Domijade 2019“.

Oduševljen izvedbom i njihovim poznavanjem opusa grupe „Malandro klub“, Hermosa je putem društvenih mreža pohvalio mlade muzičare, potom stupio s njima u kontakt i tom prilikom obećao da će doći kod njih i prirediti im nezaboravno veče, što su sinoć apsolutno i učinili.

Energični Španci izveli su koncert koji je bio pravo uživanje uz fuziju klasike, tanga, flamenka, fada, džeza, a koja je učenike domova odvela na emotivno putovanje Pirinejskim poluostrvom…

Savršenu uvertiru za sam izlazak na scenu „Malandro kluba“ napravili su učenici domova koji su ponovo, sada pred svojim muzičkim idolima, izveli numeru „Anantango“.

Gorka Hermos je izuzetno cenjen kompozitor, virtuoz na harmonici i profesor klasične harmonike i kamerne muzike na konzervatorijumu Hesus de Monasterio u Santanderu. „Malandro klub“ pored njega čine i Alberto Vakero na trubi i Havijer Major na kontrabasu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.