U trendu

Spektakl koncert Opere SNP-a 14. januara za Srpsku novu godinu

NOVI SAD – Gala koncert Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu biće održan povodom Srpske nove godine 14. januara, najavili su iz ovog pozorišta.

U skoro dva sata programa publika će imati prilike da čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od “Nabuka”, preko “Knjeginje Čardaša” do “Trubadura”, pod supervizijom gostujućeg maestra dirigenta iz Sankt Peterburga – Mihaila Sinkeviča.

Nakon serije uspešnih onlajn koncerata koji su tokom decembra izvođeni uživo iz SNP-a i emitovani direktno preko YouTube kanala, opera se vraća uživo na scenu upravo ovim spektaklom.

„To je poslednja priča koja nam je ostala da ispričamo i ujedno najava nastavka sezone”, otkrio je direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov.

“U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru ali u nekom, malo drugačijem ruhu“, objasnio je Stankov.

Maestro iz Rusije Sinkevič istakao je da je program vrlo zanimljiv, jer je svaka numera svojevrsno remek delo.

“Vrlo je zahtevno i za soliste i za orkestar i stoga mislim da će ovo biti pravi izazov. Ali, period pandemije pokazao nam je koliko nam je kultura potrebna, da je neophodno doći u pozorište i osetiti muziku“, zaključio je Sinkevič.

Operske julijanske priče na programu su 14. januara na sceni „Jovan Đorđević“, a ograničen broj karata je u prodaji na biletarnici SNP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.