U trendu

Spektakl „Magični varijete“ izveden večeras u Mts Dvorani

BEOGRAD – Veliki spektakl „Magični varijete“ izveden je večeras u Mts Dvorani kao veoma specifična forma mađioničarskog nastupa i cirkusa koja se u Srbiji i Beogradu odigrala prvi put.

Na ovom raskošnom međunarodnom šou programu nastupili su – akrobate, iluzionisti, žongleri i mađioničari.

Svoje umeće na sceni su prikazali – Maksim Goldstein – mađioničar iz Rusije, Tamia – gimnastičarka i vrhunski akrobata, Vladimir Mikek-MAGIC, najpriznatiji i najpoznatiji slovenački mađioničar, Marco Zoppi i Rolanda – profesionalci u kreiranju velikih balona od sapunice, Beno i Maks – virtuozi žongleri, kao i Igor Trifunov, srpski mađioničar, odavno afirmisan u zemlji i inostranstvu.

Vladimir Mikek je bio voditelj, domaćin, konferansije ovog programa koji je trajao duže od dva sata i prati se gotovo u dahu, ne samo zbog izuzetne dinamike i spotovske brzine, već što od tolikih iluzija i zapanjujućih akrobacija publika ostaje bez daha u potpunosti.
Maksim Goldstein je neverovatan ruski mađioničar, koji je zadivio publiku Mts Dvorane sa svojim moćnim trikovima, odnosno to su neviđene veštine koje fanovi gledaju otvorenih usta.

Tri puta pobednik šampionata u Rusiji i laureat mnogih nagrada u inostranstvu, Maksim definitivno nema granica u svojim sposobnostima van ivica realnosti.

Njegova jedinstvena tačka sa lepezama je kombinacija virtuoznosti i elegancije koja na magičan način uvodi ljubitelje u misteriozni svet Dalekog istoka. Ipak, način na koji on to radi teško je impresivan, u jednoj sekundi lepeze mu se prebacuju sa jedne u drugu ruku, nestaju, onda se pojavljuju iznenada dve ođednom, a gde su tri, tu se stvoriše i četiri, kao pravi šou spektakl bez kraja.

Kad publika pomisli da ne može bolje od onoga što su videli, sledeća tačka ih to vrlo brzo demantuje, tako ga će pravog „vanzemaljca“ Tamiu auditorijum sigurno dugo upamtiti.

Tamia dolazi iz Slovenije, a počela je od džez baleta i ritmičke gimnastike, kojom se bavila 15 godina, što je jasno po onome šta je osnova njenog nastupa, ali to je tek površinski zagrebani odlomak.
Postala je član Slovenačkog nacionalnog tima, da bi 2018. godine otkrila svoju novu veliku ljubav – cirkuske discipline u vazduhu, koje su apsolutno zastrašujuće, sve vreme strepite da joj se nešto ne desi.

Tamia tako u dve tačke koje izazivaju jezu visi na manjem obruču preko kojeg se prevrće na ogromnoj visini, a najveći strah u celoj sali je izazvala u drugom segmentu, kada se popela do skoro samog vrha – plafona Mts Dvorane i visila na užetu – zavesi.

Od takvog prizora teško je oporaviti se samo dok se gleda… A Tamia tako nonšalantno sve to radi, kao da je rutina, stvarno nestvarno i zadivljujuće.

U Slovenačkom super talentu osvojila je drugo mesto i učestvuje kao autor i izvođač uzbudljivih tačaka na TV nastupima, muzičkim spotovima, korporativnim proslavama, festivalima.

Slovenački mađioničar Vladimir Mikek – MAGIC je osvajao nagrade širom sveta, kao treće mesto na Svetskom prvenstvu mađionicara u Lozani (Švajcarska) 1991. godine. Tako postaje poznat i van granica svoje zemlje i počinje da putuje po celom svetu, gde nastupa i drži seminare.

Kasnije sarađuje na raznim projektima slovenačke televizije, pozorišta, učestvuje na festivalima kao izvođač i voditelj.

Večeras je Mikek vodio publiku kroz sve te nastupe, a i sam je izvodio razne trikove sa kartama, sa malim i velikim kanapima i stvarao posebnu iluziju uz veliki dijapazon duhovitosti po uzoru na stand up komičare.

Pomalo je imao i neke nespretne i neuspele šale, i možda nije ocenio pravi tajming za njih niti da izvuče uvek pravu osobu iz publike da mu asistira, jer su ljudi, naročito mladi, prilično sramežljivi, posebno kod nas. I tako uz duhovitosti na sve strane, slovenački mađioničar je animirao publiku, pozivao je na scenu i time od sebe stvorio lika koga će gledaoci imati između svih tih tačaka, kao jedna konstanta i narator.
Marko Zoppi je poseban virtuoz, pravi umetnik koji je još sa osam godina bio zainteresovan za mađioničarstvo, ali se bavio hemijom, tako da je spojio te dve ljubavi.

Pronašao je svoju formulu sapunice koja mu je omogućila da pravi neverovatne oblike od balončića i ubrzo počinje da izvodi tačku koja
postaje uzvišena iskonska umetnost.

Marko je 2011. upoznao Rolandu, čime je kompletirao svoju magičnu avanturu, jer je stvorio veliki šou „Bubbles Revolution“ koji izvode na prestižnim scenama po celom svetu, tako i kod nas, što je izazvalo enormno oduševljenje prevashodno mlađe publike. Taj šou se teško rečima može dočarati, koliko lepote njih dvoje stvaraju sa balončićima, efektno i neponovljivo.

Dva multitalentovana žonglera Benoo i Maks, osim gostovanja u najpoznatijim cirkusima u Evropi (Circus Knie, Roncalli i FlicFlac, „Vintergarten Variete“ u Berlinu), već su nastupali za velike kompanije po svetu.

Pravi šoumeni, vole da zavode publiku, puno da pričaju i da izvode takve žonglerske akrobacije koje su briljantne na svim nivoima.
Oni su poznati po svojim međunarodnim TV nastupima u Francuskoj, Japanu, Kini, Alžiru, a izmislili su potpuno novi žanr sa programom „Akciona komedija – Dvoje novajlija u komediji na putu ka vrhu“.
Benoo i Maks kao akrobate impresionirali su svojim veštinama, i šarmantnim nastupom i vedrom komunikacijom sve vreme.
Srpski mađioničar Igor Trifunov, koji ima redovno tradicionalnu predstavu „Igorov magični šou“ pred Novu godinu u Mts Dvorani, jedan je od najuspešnijih iluzionista srednje generacije.
Ovde večeras je nadmašio sebe i svoj program podigao na nekoliko visokih nivoa.

Igor, kao i većina umetnika magije večeras, nije više samo mađioničar, čak ni iluzionista, svi oni su apsolutni čarobnjaci, na granici paranormalnog i za Ginisovu knjigu rekorda ili ispitivanje posebnih fenomena.

Igor se profesionalno bavi ovim pozivom od početka 2000. godine, a osvojio je niz prestižnih domaćih i inostranih nagrada.
Takođe, on je autor navedenog porodičnog spektakla „Igorov magični šou“, koji se igra od 2010. godine, kao i iluzionistikog programa ”Iluzija ili stvarnost” (2013), a široj javnosti, Trifunov je postao poznat po TV serijalu ”Ulična magija”.

Ipak, ovaj srpski čarobnjak koji uspeva da pred licem publike nestane, pojavi se u sred sale, onda svoje saradnice takođe nestaju, i izađu na scenu kao iz druge dimenzije, sigurno je dostigao nivo svetskih iluzionista.

Teško je odrediti ko je od moćnih umetnika trikova i iluzija bio najbolji, publika verovatno ima svoje favorite.

Nakon dvočasovnog šou programa, voditelj i mađioničar Vladimir Mikek je najavio da će ponovo „Magični varijete“ gostovati 29. septembra u Mts Dvorani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.