U trendu

Spektakularna svetska premijera „Rock El Clasico“ u Dubaiju

BEOGRAD – U okviru predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, u najvećoj dvorani Expo-a, spektakularnoj Al Wasl Plazi svetsku premijeru imao je inovativni muzički projekat „Rock El Clasico“ u kome su zajedno nastupili Stefan Milenković i dr Nele Karajlić.

Dvojica umetnika uspeli su da uklone zidove između rok i klasične muzike.

Na istoj bini su svoje koncerte ranije održale i svetske zvezde Coldplay, Alicia Keys, Black Eyed Pease, Psy i mnogi drugi.

U punoj Al Wasl Plazi, gde je bila publika iz celog sveta, ali i brojni gosti iz Srbije i regiona, igralo se uz dobro poznate hitove dr Neleta Karajlića u spoju sa čuvenim klasicima u izvođenju Stefana Milenkovića, pa je tako “Gile šampion” ukomponovan sa Labudovim jezerom i izveden u maniru Čajkovskog, „Devil in the Busineš Claš“ u kombinaciji sa Šostakovičem, Bramsove „Mađarske igre“ su maestralno spojene sa „Vukotom“, „Tri ratna havera“ sa Betovenovom „Petom simfonijom“ i mnoge druge.

Stefan Milenković, svetski poznati virtuoz na violini i dr Nele Karajlić, rok zvezda, udružili su svoje talente i višedecenijsko iskustvo kreirajući „Rock El Clasico“ kao zajednički projekat.

“Ta muzika, ta kombinacija, ta energija, ta sinergija i stvarno mogu da kažem da nismo digli Dubai na noge, nego smo digli ceo svet na noge, jer publika je bila u suštini iz celog sveta. Bile su skoro sve zemlje sveta i to je neverovatno da oni slušaju nas, slušaju pesme koje nisu na engleskom, ali da je taj bit, taj puls koji imaju apsolutno univerzalan, internacionalan. Mi smo tom energijom držali ljude sat i po vremena na najvećoj sceni u Dubaiju. Prosto neverovatno! Ja sam zaista prezadovoljan i punog srca se vraćamo u Srbiju i zbog ovog koncerta i zbog nastupa naše veličanstvene Gudačke reprezentacije mladih“, rekao je Milenković.

Dr Nele Karajlić je kroz podsećanje na istorijski značaj najveće svetske manifestacije podelio svoje oduševljenje:

“Expo je uvek donosio neke inovacije, neke novotarije koje su menjale putanju čovečanstva. Tesla je na primer za vreme Expa u Čikagu osvetilo taj grad, Ajfel je podigao onaj veliki toranj koji je sada simbol Pariza, a danas su u Dubaiju Stefan Milenković i dr Karajlić imali svoj veliki nastup“, izjavio je Karajlić.

Veliki multimedijalni spektakl Stefan i Nele pripremaju i za domaću publiku, a koncert “Rock El Clasico” će biti održan na Svetski dan muzike, 21. juna na stadionu Tašmajdan.

Pokrovitelj koncerta i proslave Nacionalnog dana Srbije na Expo 2020 je kompanija Telekom Srbija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar