U trendu

Springstin vozio pod dejstvom alkohola, Jeep povukao reklamu

NJUJORK – Američki rok muzičar Brus Springstin, poznat po nadimku Bos, uhapšen je pre tri meseca u nacionalnom parku u Nju Džersiju pod optužbama za nesmotrenu vožnju pod dejstvom alkohola, prenela je portparolka tog parka Dafni Jun, a navodi Rojters.

Iz tog razloga, kompanija Jeep povukla je svoju TV reklamu u kojoj je glavna zvezda upravo Springstin, koji propagira bezbednu vožnju.

Legendarni mizičar, čija karijera traje više od 50 godina, u svojim pesmama ističe svoju matičnu državu Nju Džersi i njegovu obalu, ali je 14. novembra prošle godine bio priveden na razgovor u stanicu Sandi Huk, gde se nalazi plaža koja se prostire niz Atlantik, južno od Njujorka.

Portparolka Gatevai Nacionalnog parka potvrdila je mejlom da je Springstin sarađivao tokom čitavog procesa.

Muzičar je saslušan oko krivice za vožnju pod dejstvom alkohola u zatvorenom području.

Četiri Springstinova zastupnika, među kojima i dva advokata, nisu davali bilo kakve zvanične izjave, niti javne komentare.
“Gatevai National Recreation Area” je jedinstveni park kompleks koji kombinuje Sandi Huk, deo okeanskog dela Njujorka, Gradsko ostrvo Staten i zaliv Jamajka, i pojas na obali okeana, u šta spada park Jakob Ris.

Veb magazin o slavnim ličnostima “TMZ”, koji je naveo taj incident u sredu, objavio je informaciju da će se Springstin pojaviti na sudu „u narednih nekoliko nedelja“, bez konkretnog datuma.

Kako navode reporteri iz Njujorka i Los Anđelesa, rok ikona i slavni gitarista izašao je u žižu javnosti u proteklu nedelju, 7. februara u reklami za Super boul.

Tada je govorio o ponovnom spajanju podeljene Amerike u videu spotu u trajanju od dva minuta, pod nazivom „Sredina“, a uz sponzorstvo kompanije Jeep.

U sredu su predstavnici ove korporacije izjavili da su prestali da prikazuju tu TV reklamu sa Springstinom dok se ne sazna više o dotičnom incidentu.
„Bilo bi neprimereno sa naše strane da komentarišemo detalje o stvarima o kojima smo samo čitali i ne možemo da vidimo dokaze”, navodi se u saopštenju sektora Stellantis, giganta Jeep.
“Takođe je tačno da pauziramo našu reklamu za Big Game, dok se ne utvrde stvarne činjenice oko celog slučaja. Kod nas je poruka jasna da se piće i vožnja nikada ne mogu oprostiti”, zaključuje se u zvaničnom saopštenju kompanije Jeep.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.