U trendu

Srpski autori na Filmskom festivalu u Sofiji od sutra

SOFIJA – Nekoliko srpskih filmskih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije biće predstavljeni od sutra do 24. marta u programu “Sofia Meetings” u okviru 18. Filmskog festivala u Sofiji, najavljeno je iz Filmskog centra Srbije.
Tokom susreta na tom koprodukcionom marketu, između ostalih svoje prezentacije će imati budući film “Antitalenti” po scenariju i u režiji poznatog glumca Radivoja Raše Bukvića u odeljku “Plus minus jedan”, dok će u sektoru “Projekti drugih filmova” učestvovati projekti filmova “Mraz” Pavla Vučkovića i “Peščana hronika” Petra Ristovskog.

Razvoj filma “Usud” reditelja Stefana Maleševića biće deo programa “Projects in Bank”, dok će se u segmentu “First Films First” predstaviti i projekti debitantskih dugometražnih filmova – “Embrion” Maše Šarović i “Yugo Florida” Vladimira Tagića.
U selekciji “Radovi u toku” biće prezentovan i projekat filma “Leto kada sam naučila da letim”, prema romanu Jasminke Petrović, u režiji Radivoja Raše Andrića, u kome igra Žarko Laušević, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske i Bugarske.

U segmentu koji se tiče TV serija ovom prilikom biće predstavljeno ukupno devet projekata, među kojima i srpska serija “Turbo” producenta Milana Stojanovića.

Taj TV projekat će proizvesti kuća “SENSE Production” iz Beograda, a u partnerstvu sa programom „MIDPOINT TV Launć“.
Radivoje Raša Bukvić trenutno kao glumac snima igrani film „Trag divljači“ Nenada Pavlovića, a čeka ga nastavak snimanja drugih sezona dve serije – krimić „Besa“ i komedija „Slučaj porodice Bošković“, gde tumači glavne uloge.

Reditelj i scenarista Pavle Vučković postao je afirmisan zahvaljujući uspehu sa kratkim filmom “Beži, zeko, beži” kao i dugometražnim projektom “Panama”, a trenutno je aktuelan sa serijom – sitkomom “Tri muškarca i tetka”.
Režiser Petar Ristovski, sin Lazara Ristovskog, proslavio se filmom i serijom “Kralj Petar Prvi”, a nedavno je priveo kraju snimanje filma i TV serije “Bilo jednom u Srbiji” o Leskovcu kada je bio proglašen za “srpski Mančester”.

Vladimir Tagić je do sada radio kao reditelj na poznatim serijama “Jutro će promeniti sve”, “Mama i tata se igraju rata” i “Sumnjiva lica”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.