U trendu

Štrljić: ljudoi veruju Lili u seriji „Od jutra do sutra“

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Iva Štrljić koja je govorila o svojoj ulozoi u seriji “ Od jutra do sutra“.

Štrljić je rekla da je dužnost dobrog glumca moć transformacije, da otkrije kakvi se karakteri kriju u njemu, jer ponekad nešto sakriveno za koje ne zna da postoji oživi kada dobije određenu ulogu.

Prema njenim rečima, njeni likovi Dijane Erski u seriji „Igra sudbine“ i sada Lili u „Od jutra do sutra“ su „dve sasvim različite žene, koje se nikad ne bi verovatno ni srele“.

„Zaista sam se potrudila, imala sam obavezu, znamo koliko je publika obožavala Erski, da i Lili približim ljudima na isti način, da u njoj vide nešto specifično, da i njoj poveruju i da je zavole“, rekla je glumica.

Lili i Erski nisu slični karakteri, ali Štrljić ističe da ih povezuje njen trud da nešto napravi od likova i da ne bude „jedna od glumaca koji su isti u svakoj ulozi, samo menjaju kostim“.

„Meni je bilo važno kad sam počinjala da radim na liku Lili da moj temperament, koji je glasan, jasan, brz intenzivan, i njoj nešto od toga dam. Brzina je važna na televiziji. Uvek ćete više pažnje skrenuti na sebe ako igrate brzo. Brzina je ono što najbrže uđe u srca ljudi koji vas gledaju“, istakla je Štrljić.

Brzina predstavlja i blagu sličnost Lili sa Dijanom, a Štrljić priznaje da joj nije blo tesks oda razume svoj lik u „Od jutra do sutra“ pošto obe vole svoj posao.

„Toliko je usredsređena na rad na televiziji da je pomalo dekoncentrisana za sve drugo, što je momenat koji je poprilično dirljiv. Ona je celo svoje biće poklonila profesiji“, rekla je glumica.

Prema njenim rečima, za rad na serijima sa ogromnim brojem epizoda poput „Igre sudbine“ i „Od jutra do sutra“ vrlo je važan glumčev karakter, da nije na kraj srca, stalno nezadovoljan ili umoran.

„Neće se dovoljno dobro snaći. Ni ljudima koji rade sa vama niti vama neće biti dovoljno dobro kada prihvatite takvu ulogu, koja zahteva da se budite u pet ujutro. Ne postoje vikendi, za privatni život je vrlo malo vremena“, primetila je Štrljić.

Glumica je naglasila da je za takve serije važno da ulogu „prihvatite sa radošću, da je vama uspeh serije i uloge vrlo važan, da vam je bitno kada prođete ulicom da neko priđe i pohvali vaš rad“, jer su to „trenuci za koje se živi, kad vidite koliko vas publika voli“.

„Presudan je karakter, i talenat naravno, da biste dobro odigrali u takvoj seriji. Morate da budete vešt glumac. Vešt i darovit glumac će se snaći u ovakvim formatima. Zato je važno pohvaliti ljude koji dobro igraju u telenoveli“, ocenila je Štrljić.

Glumica je rekla da je njoj važno da bude u dobroj formi jer profesija to zahteva, dodavši da je bitno osećati se dobro u svom telu.

„Prilično se žrtvujem. Uvek bi pojela više. Čitavog života se nisam najela koliko sam htela. Jako volim da šetam i kilometarske šetnje kroz Beograd zovem ‘kaldrma fitnes’. Zato mislim da je najviše zaslužan što izgledam kako izgledam“, rekla je glumica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar