U trendu

Sukob „na opoziciji“, Marković vratio nagradu

BEOGRAD – Posle smene na čelu kulturne ustanove Parobrod na opštini Stari grad, režiser Goran Marković vratio je nagradu toj opštini.

Marković je na Tviteru obrazložio da nagradu vraća zbog smene upravnika Parobroda Milutina Petrovića, za koju kaže da je sprovedena nedemokratski i nasilno.

„Šta je razlog tom gestu? Po svoj prilici, činjenica to što je otpustio čoveka za koga ima dokaze da je krao i nedolično se ponašao“, navodi Marković i poručuje da će nagradu „Ključevi Jevremove“ koju je dobio prošlog proleća ostaviti na portirnici opštine.

Obraćajući se predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću, Marković je naveo da ga nagrada sve više podseća na ponašanje „opozicione opštine koja bi htela da ‘nadirodi Iroda’, tj. da se priključi postojećem teroru vlasti, za sada makar po rukopisu, a kasnije pretpostavljam i slobodnom preletu“.

Opština Stari grad postavila je juče novog v.d. direktora ustanove kulture Parobrod, glumca Vuka Saletovića. Istovremeno je razrešen dosadašnji v.d. direktora Milutin Petrović, koji smatra da je to svojevrsna osveta čelnika te opštine zbog otkaza jednom od zaposlenih, navodi N1.

Bastać to negira i navodi da je razlog promene na čelu te kulturne ustanove to što je Petroviću istekao mandat.

Kako se navodi, Petrović je otkaz uručio Zlatku Crnogorcu, dugogodišnjem izvršnom producentu „Parobroda“ zbog toga što su se zaposleni žalili da ih Crnogorac vređa i ponižava, kao i zbog sumnje da je zloupotrebio položaj za sopstvenu materijalnu korist.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar