U trendu

Summer3p festival od 23. do 25. jula kraj Palića

SUBOTICA – Summer3p festival biće održan pod sloganom „Made IN Serbia“ od 23. do 25. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog Štranda kraj Palićkog jezera, a jedan od izvođača biće naša Đ zvezda Marko Nastić, koji u najavi festivala kaže da ima posebnu konekciju sa publikom u Vojvodini.
Pored Nastića, sa Summer3 festivalu nastupiće još jedna zvezda domaće plesne scene – Lea Dobričić.
Marko Nastić je od ranih tinejdžerskih dana deo domaće tehno cene, na samom početku kao član Đ tima Teenage Tećno Punks.

Vrlo brzo je postao prepoznatljivo ime sa nastupima širom Evrope, da bi 2002. svoju prvu svetsku turneju započeo u Brazilu.

Danas nastupa širom sveta i slobodno možemo reći da je najpoznatiji srpski Đ u svetu.
Pobednica Burn Studios Residency takmičenja 2013. godine i rezident Đ prestižnog kluba na Ibici – „Privilege“, diva domaće plesne scene Lea Dobričić, redovno nastupa širom Evrope. Njeni Đ setovi su unikatno muzičko iskustvo nabijeno emocijama koje provociraju interakciju.
Lea i Marko imaće podršku reprezentacije lokalnih Đ izvođača:
Poznati subotički Đ i producent Ćrono i muzičar Bobby Shepherd nastupiće kao uzbudljiv live act: Đ i violina.

Karijera Đ Ascaloona počinje počinje 2006. i za veoma kratko vreme pojavljuje se iza đ pultova mnogih klubova i festivala po Srbiji, zatim dobija pozive i iz inostranstva (Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Herzegovina, Malta, Holandija, Slovačka). Nemanja Stojanović aka NEOMODERN polovina je subotičkog minimal synth dua YusYus,sa kojim je nastupao kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope.

Radio je sa umetnicima poput Xeno & Oaklander, Soft Metals, Ron Morelli, Die Selektion, Gesaffelstein, The Hacker…

Nandor Dekanj aka Andy Dee veteran je subotičke scene i jedan od ljudi koji je proslavio kultnu diskoteku Lifka, van Beograda možda najvažnije uporište ranog clubbinga u Srbiji.

DENNI i Poison Ćarlie su dva taletovana Đ-a koja će upotpuniti respektabilnu selekciju lokalnih izvođača.

Publiku očekuje tokom dana raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program.

Nedelja, 25. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti na istom nivou kao predhodnih godina i uprkos smanjenim bud?etima sponzora i donatora – potpuno besplatan za sve posetioce.
Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“, najavili su organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.