U trendu

Sutra počinje Sajam knjiga u Andrićgradu

VIŠEGRAD – U Andrićgradu sutra počinje Sajam knjiga na kome će se do 7. jula predstaviti izdavači obrazovne, školske i stručne literature iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva, a zemlja gost je Francuska.

Sajam će na Trgu Nikole Tesle, kako navodi Srna, otvoriti francuski pisac Jozef Pontus i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, nakon čega će biti predstavljena Pontusova knjiga „Ne pontus“.

Drugog dana Sajma biće reči o knjizi Mila Lompara „Crnjanski: Biografija jednog osećanja“ i održano predavanje „Srpski modernisti“.

Program će narednih dana obuhvatiti i predstavljanje antologije poezije „Mi znamo sudbu“ profesora Filološkog fakulteta u Banjaluci Ranka Popovića, knjige „Zanatski dom“ Đorđa Sladoja, knjige putopisa „Ruski krst“ Zorana Šaponjića, kao i naslova „Venac za oca“ Vesne Kapor.

Za 6. jul najavljena je promocija izdanja Andrićevog instituta na kojoj će učestvovati profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Miloš Kovačević, rukovodilac Ođeljenja za književnost Andrićevog instituta Aleksandra Vraneš i direktor Arhiva Srbije Miroslav Perišić.

Istog dana biće promovisane knjige „Istraga predaka“ Ivana Negrišorca i „Alojzije Stepinac“ autora Ljubodraga Dimića i Nikole Žutića.

Sajam će na Trgu Nikole Tesle zatvoriti pisac i akademik Goran Petrović, dobitnik „Velike nagrade Ivo Andrić“.

Stručni žiri će proglasiti izdavačkim poduhvatom po jedno delo objavljeno između dva sajma u Republici Srpskoj i Srbiji, a biće dodeljena i specijalna nagrada.

Sajam knjiga organizuje Andrićgrad u saradnji sa Andrićevim institutom i Beogradskim sajmom knjiga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.