U trendu

„Tabu priče“ sutra premijerno onlajn na YouTube DKCNS

NOVI SAD – Premijera predstave „Tabu priče“ biće održana sutra onlajn u 19:30 časova na YouTube kanalu Dečijeg kulturnog centra Novi Sad (DKCNS).

Pozorišni projekat za omladinu „Tabu priče“ je počeo u septembru a moderator radionice i reditelj je poznati glumac Nenad Pećinar, član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Radionica sa rezultatom predstave deo je realizacije Lokalnog akcionog plana u oblasti bezbednosti mladih podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada.

Cilj projekta bio je da se pozorišnim jezikom prikažu svi poremećaji u društvu – rasna diskriminacija, netolerancija, vršnjačko nasilje i sve teme u odnosima među mladima, kao i zakulisne radnje koje bi se mogle nazvati – tabu priče.

Uloge tumači čitav ansambl polaznika glume: Jana Zeljković, Amelija Stakić, Nikola Oyeyele, Vanja Stepanović, Jelena Vuksnović, Sava Grujić, Isidora Bošnjaković, Slobodan Čejović, Jelena Eror, Isidora Lakić, Iva Uzelac, Vasilisa Radišić, Marija Jurić, Barbara Stanković i Bojana Mladenović.

Stručni saradnik i producent na projektu je Severina Prostran Miletić.

Predstava je nastala kroz osvešćene razgovore polaznika radionica o problemima sa kojima se mladi redovno suočavaju, iz novinskih naslova koji ilustruju te probleme i kroz krugove improvizacije.

Specifična dramska postavka u virtuelnom prostoru na aplikaciji Zoom je u potpunosti zasnovana na negativnim uticajima koje društvene prilike danas imaju na mlade ovisnike o društvene mreže.

Pozorišni komad predstavlja fiktivni odraz mnogih društvenih pojava i nepravdi koje prouzrokuju različita devijantna ponašanja među mladima, a koji prilično utiču na njihove međusobne odnose.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.