U trendu

„Tajne vinove loze“ najgledanija serija na FEDISU

BEOGRAD – Na jedanaestom međunarodnom festivalu drama i serija FEDIS-u, koji okuplja najznačajnije glumce i autore domaćih i regionalnih drama i serija, ali i ostale radnike iz oblasti kulture serija „Tajne vinove loze“ odnela je prestižnu nagradu za najgledaniju seriju.

Ovo ostvarenje potpisuju produkcije Telekom Srbija i MetRo Productions, a nagradu su primili izvršni producent i kreator serije Dejan Karaklajić i Jasmina Lakobrija iz Telekoma Srbija.

„Izuzetno smo ponosni na dosadašnja ostvarenja i ova nagrada, kao i veliki broj nominovanih serija koje dolaze iz naše produkcije, govore u prilog tome da smo na pravom putu i da gledaoci prepoznaju kvalitet. Nagrada nas inspiriše da i ubuduće pomeramo granice i proizvodimo još kvalitetniji sadržaj“, izjavila je Jasmina Lakobrija, šef Službe za produkciju u Telekomu Srbija.

Nagrada za najgledaniju seriju nije jedina koju je ostvarenje „Tajne vinove loze“ ponelo na ovogodišnjem festivalu, budući da je posthumno nagrađen kompozitor Zoran Simjanović za muziku u toj seriji.

Dejan Karaklajić, producent i kreator serije je povodom ove prestižne nagrade kaže da je serija postigla ono o čemu svi stvaraoci tog televiyijskog formata teže.

„Uspeli smo da od serije koja se bavi poljoprivredom, uzgajanjem vinove loze i pravljenjem vina, napravimo interesantnu seriju. Pretekst Mirjane Bobić i rad sa timom pisaca, na čijem čelu su bili, i u drugoj polusezoni ostali, Iva Mitrović i Marko Popović sa kreativnim producentom Markom Manojlovićem, kao i sjajan glumački tim sa Slobodom Mićalović i Vojinom Ćetkovićem na čelu, doprineo je velikoj gledanosti. Sa zadovoljstvom snimamo nastavak, drugi deo prve sezone od 36 epizoda“, kazao je Karaklajić. .

Potvrdu kvaliteta rada, produkcijska ekipa kompanije Telekom Srbija dobila je u činjenici da od 13 domaćih serija u konkurenciji za „Zlatnu antenu“ više od polovine nominovanih dolazi iz njihove produkcije.

Nagrade za najbolji kostim i najbolju režiju na festivalu pripale su Jeleni Stolici i seriji „12 reči“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.