U trendu

Takmičenje u baletu održano u Domu vojske Pančeva

PANČEVO – Takmičenje klasičnog i modernog baleta održano je u nedelju na sceni Doma vojske u Pančevu, na kome je nastupilo više od 500 takmičara državnih i privatnih baletskih škola, plesnih klubova i studija iz Srbije, javili su organizatori.

Laureati ovogodišnjeg takmičenja su buduće nade baleta: Natalija Tapić, Senja Stanić, Anastasija Vujanović, Olja Aleksić, Nikola Korać, Sofija Radovanović, Vladimir Sekulić, Iva Pešić, Ksenija Sinđić, Tijana Drndarević, Emilija Gavrilović, Luka Pejčinović, Lazar Tirić i drugi.
Kompaniju Balet mladih, koja funkcioniše u okviru Instituta za umetničku igru, pripremali su balet majstor Ivan Kozlov, Milica Bezmarević, Mila Stijak, Ekatarina Kozlova i Ana Spremić, u organizaciji Centra za igru iz Pančeva.

Plesna kompanija Balet mladih osnovana je 2019. godine kao jedina u regionu sa idejom i ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih baletskih škola na području Beograda i Srbije.
Direkcija Balet mladih se ponosi time što je osvojila nagrade na ovogodišnjem takmičenju sa učešćem 25 mladih igrača, dokazujući time da je ova institucija pravi istaknuti brend zemlje i da predstavlja budućnost srpskog baleta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar