U trendu

“Timocka lira” Ivanu Marinkovicu

BEOGRAD – Dobitnik pesnicke nagrade „Timocka lira“ koju dodeljuje Radio Beograd 2 najboljem pesniku do 30 godina starosti je Ivan Marinković(30) iz Požarevca.

Ova nagrada dodeljena mu je jednoglasno za pesmu “Zdravica” po odluci zirija koji je radio u sastavu Stana Dinic Skocajic (predsednica), Obren Ristic i Sonja Milovanovic, a
odluka je saopštena sinoc je u Domu kulture u Knjaževcu gde je održano finalno pesnicko vece u okviru 59. Festivala kulture mladih Srbije.

Među dvanaest finalista, izdvojile su se i Kristina N. Vuletic (25), koja je dobila drugu nagradu za pesmu „Slobode“, i Višnja Begovic (25) koja je za pesmu „Podseti me preko skajpa“ ponela trecu nagradu. Pohvaljen je i najmladi ucesnik ovogodišnjeg Festivala, Sanjin Lazic (14). Publici je u Domu kulture predstavljena i knjiga prošlogodišnje dobitnice „Timocke lire“ Sare Stanojevic, „Nekoliko ogromnih toplina“.

Marinković piše poeziju od srednje škole, inspirisan je bitnicima i ukletim pesnicima kao i svojim rodnim gradom. Do sada je svoju poeziju objavljivao u zbornicima i antologijama, a sledece godine, kao deo nagrade “Timocka lira”, Radio Beograd 2 objavice mu prvu pesnicku knjigu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.