U trendu

Treća predstava „Viminaciu festa“ „Odisej-san o povratku“

POŽAREVAC – Na prvom Viminacija festu treća predstava koja se nalazi u takičarkom delu ove manifestacije „Odisej-san o povratku“ u izvođenju Dečijeg pozorišta Republike Srpske, biće izvedena 6. septembra u 20 časova u Amfiteatru Arheološkog partka Viminacijum ako bude lepo vreme ili u Centru za kulturu Požarevca.

Prema rečima selektora ovog festivala okrenutog antici i mitovima Mihajla Nestorovića, direktora somborskog Narodnog pozorišta, scenario je za ovu predstavu napisala BIsedrka Kolevska po motivima grčke mitologije koja je i režila prfedstavu.

Nestorović je insistirao da“ predstava nije namenjena samo mladima već gledaociima svih generacija jer ovo pozorište ume da vešto da spoji malu i veliku publiku na brilijantan način“.

„Predstava o jednom od najlepših mitova GRčke o neustrašivom junaku koji nakon pobede u Troji sanja svoj san o povratku kući.Uzbudljiva puna avantura silnoga Odiseja koga netremice gledaju i mladi i stari,a ono što izdvaja ovu predstavu je da nema ni jedne izgovorene reči , dakle šarolija u svakom smislu“ istakao je Nestorović i dodao da „prelepa muzika, dizajnirano svetlo, scenska rešenja , veoma spremni i spretni glumci, čini da će se ova predstava dugo pamtiti“.

Prema rečima kritičara ova predstava na bajkovit način poduzčava o večnim ljudskim vrednostima odanosti, hrabrosti, ali i snalažljivosti . Žanrovski juje teško odrediti jer u njoj ima eleemnata mjuzikla, modernog baleta, dramske i lutkarske za sve generacije

Scenografije i lutke je kreirala Svila Veličkova, muziku je komponovao Nikolaj Zaharjev a glumili su: Duško Mazalica,Zorana Šuman, Aleksandar Blanić, Ana Anđelić, Đorđe JankovićĐurđa Babić i Saša Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.