U trendu

“Tri musketara” iz Novog Sada gostuju 14. novembra u BGD

BEOGRAD – Nova verzija muzičke predstave „Tri musketara“ prema romanu Aleksandra Dime, u dramatizaciji Aleksandre Glovacki i režiji Darijana Mihajlovića, produkcije „Pozorišta mladih“ u Novom Sadu, gostovaće premijerno 14. novembra na sceni Kombank Dvorane u Beogradu.
Aleksa Ilić, Danilo Milovanović, Slobodan Ninković, Darko Radojević, Kristina Savkov , Slavica Vučetić, Saša Latinović, Miloš Macura i mnogi drugi, čine glumačku ekipu muzičkog spektakla “Tri musketara”.
Godina 1607, daleko je od francuske revolucije i ideala slobodnog građanstva, gde su junaci Portos, Atos i Aramis pojedinci, odbegli i odbačeni od uniformisanosti.
„Razmišljam koliko li je jednom vitezu moralo biti zbunjujuće da se posle odrastanja na herojskim pripovestima i junačkim pesmama, susretne sa spletkama, manipulatorima i pokvarenjacima – uobičajenom dvorskom svitom svake vlasti“, rekla je Glovacki.

Reditelj Darjan Mihajlović ističe da junaci više ne veruju da je rat odgovor, već da je život negde drugde i ne žele više da ga propuštaju.
Prema njegovim rečima, uzvik „Svi za jednog, jedan za sve!“, zapravo je priča o poštovanju jedinke koja samo onda kad se potvrdi kao individualac, može da pomogne svima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.