U trendu

Tribina o fenomenu rokenrol kulture sutra u Parobrodu

BEOGRAD – Tribina pod nazivom “Fenomen rokenrol kulture – od ideologije ka praksi” gde će biti gost muzičar Dejan Cukić, biće održana sutra u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu, kao deo ciklusa tribina na temu rokenrol ideologije.

Autor i moderator Jelena Pavićević pokušaće da ovim razgovorom analizira različite pojave potkulture koji su označili nastanak socio-političkih promena od druge polovine 20. veka.

Uz pomoć mnogih pitanja o odnosu muzike, umetnosti i društva sa različitih aspekata, pevač Cukić sa moderatorkom će istaći sliku o važnosti kontrakulture unutar beogradske scene, koja je nastala kao odgovor na dominantni populistički diskurs.

Učesnici ciklusa kao serije razgovora biće teoretičari i istoričari umetnosti, predstavnici rokenrol muzičke scene i likovni umetnici na koje je uticala rok muzika.
Glavno težište će biti na muzičarima koji su kroz svoj narativ uticali na mnoge promene na sceni i direktno svedočili o važnosti napretka u momentu u kome su stvarali.
Na tribinama će biti napravljen presek muzičke scene kao proces razvoja rokenrola od 80-tih godina do danas.
Kroz ciklus tribina učesnici će govoriti o važnosti potkulturalne ideologije i stvaranju narativa kroz tekst, video rad, performans, omot albuma i muzički žanr.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.