U trendu

Trijumf Gambina i Masgrejvs, najbolji rokeri Greta Van Flit

LOS ANĐELES – Na sinoćnoj 61. dodeli „Gremi“ nagrada trijumfovali su reper Čajldiš Gambino (Ćildish Gambino) i Kejsi Masgrejvs (Kacey Musgraves) sa po četiri osvojene nagrade, dok je Lejdi Gaga (Lady Gaga) otišla kući sa tri nagrade, između ostalog i za pop izvedbu u duetu koju je osvojila sa Bredlijem Kuperom (Bradley Cooper).

„Gremi“ za najbolji rok album osvojili su favoriti publike „Greta Van Fleet“, a mladi rokeri iz okoline Detroita sinoć su dominirali u rok kategorijama, te su pored nominacije za najbolje nove izvođače, bili nominovani za najbolju rok pesmu i najbolje rok izvođenje.

Njihova pojava na glamuroznoj dodeli najvažnijih muzičkih nagrada u svetu izazvala je dosta pažnje, a ceremoniju u čuvenom „Staples“ centru u Los Anđelesu vodila je Ališa Kiz (Alicia Keys), ikona R&B scene i dobitnica neverovatnih 15 „Gremija“.

U prenosu koji su pratile desetine miliona gledalaca širom planete nastupili su još i Lejdi Gaga, Dajana Ros, te Keti Peri (Katy Perry) u specijalnom omažu Dolu Parton (Dolly Parton), ali i zvezde ovogodišnjeg „Exit“ festivala i sastav nominovan u kategoriji za najbolji dens album, „Sofi Tukker“.

Dobitnica prestižne nagrade „Najbolji album godine“ je Kejsi Masgrejvs, a među nominovanima bili su Cardi B, Drake, Post Malone i Janelle Monae.

Nagrade za izdanje i pesmu godine dobio je upravo Gambino za singl “This Is America”, i to u žestokoj konkurenciji među hitovima poput “All The Stars” Kendrick Lamara i SZA i Drejkovog hita “God’s Plan”, te numere “Shallow” koju izvode Lejdi Gaga i Bradli Kuper.

U kategoriji za najboljeg novog izvođača, trijumfovala je pop zvezda Dua Lipa, a među nominovanima bila je i trenutno najpopularnija rok grupa „Greta Van Fleet“ koju će domaća publika imati priliku da gleda na ovogodišnjem „Exit“-u.

U kategoriji za najbolji pop album pobedu je odnela Ariana Grande sa izdanjem “Sweetener”, dok je „Gremi“ za najbolji rep album “Invasion of Privacy” osvojila Cardi B, čime je postala i prva žena koja je trijumfovala u toj kategoriji.

Za najbolje rok izvođenje posthumno je nagrađen nekadašnji frontmen sastava „Audioslave“ i „Soundgarden“ Kris Kornel za numeru “When Bad Does Good”.

Francuski tandem „Justice“ kući nosi „Gremija“ za najbolji dance/electronic album, a bili su nominovani uz još jedne zvezde „Exit“ festivala, njujorški sastav „Sofi Tukker“.

Ovogodišnje Gremi nagrade imale su rekordne 84 kategorije, a najvažnije su svakako one za album godine, pesmu godine i najboljeg novog izvođača.

Takođe, od ove godine uvedena je novina radi većeg diverziteta u muzici, te je umesto tradicionalnih pet, u nekim kategorijama bilo čak do osam nominovanih, a najviše su imali Lamar sa osam, te Drake sa sedam nominacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.