U trendu

Trio Barolo oduševio publiku u Kolarcu

BEOGRAD – Dugo očekivanim koncertom slavnog francuskog Trija Barolo, Kolarčeva zadužbina proslavila je večeras 88 godina Velike dvorane.

Harmonikaš Remi Pulakis, kontrabasista Filip Evrar i trombonista Frančesko Kastelani premijerno su nastupili u Beogradu u okviru ciklusa „Kolarac, tvoj svet muzike“.

Kombinujući folklor Mediterana sa operom i world-music iskustvom, a sve uobličeno u džez aranžmane, svetski priznati džez bend oduševio je beogradsku publiku.

Filip Evrar je na samom početku koncerta objasnio da je Barolo ime za izuzetno vino u Italiji i da je posebno srećan što ima priliku da nastupa pred publikom koja razume, ceni i ume da nagradi dobru muziku.

Kao perfektno vino negde na Mediteranu, bio je dobar i koncert Trija Barolo večeras u Kolarčevoj zadužbini.

Osim rafiniranog zvuka melodija iz Alžira, Maroka, Francuske, Italije… publika je imala prilike da čuje i vokalne egzibicije Remija Pulakisa, koji je klasičan tenor.

Arije iz opere „Toska“ i nekoliko belkanto pesama podigle su publiku u Kolarcu na noge, koja je protagoniste ovog vanserijskog muzičkog događaja ispratila ovacijama i uzvicima „bravo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.