U trendu

Turistički film o Beogradu nagrađen u Berlinu

BEOGRAD – Promotivni film Turističke organizacije Beograda „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“nagrađen je drugim mestom i nagradom „Srebrna zvezda“ na međunarodnom festivalu turističkih filmova u Berlinu „The Golden City Gate“ u kategoriji gradova., saopštili su iz TOB.

Međunarodni festival turističkih filmova „The Golden City Gate“ održan je u okviru upravo završenog sajma turizma u Berlinu „ITB NOW“.

U toku je glasanje za dijamantsku nagradu na ovom festivalu, za koju je film o Beogradu takođe u igri.

Autor filma „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ je Dušan Stojančević, poznati autor brojnih turističkih, promotivnih filmova, reklama i video materijala, potpisnik filma „Beogradska ljubavna priča“ (Belgrade Love Story) koji je predstavljao Beograd u zemlji i svetu 2019. godine, kao i prepoznatljivog kratkog filma A Day in Belgrade koji je svojevremeno objavila i Nacionalna geografija.

Učešće Turističke organizacije Beograda na festivalima turističkih filmova ove godine deo je kampanje za promociju Beograda kao turističke destinacije svetskoj publici imajući u vidu snažne kanale promocije i prestiž samih festivala.“, izjavio je Miodrag Popović, direktor TOB. „Unapred se radujemo i preostalim takmičenjima u ovoj festivalskoj godini i očekujemo dobar plasman“, dodao je Popović

Festival u Berlinu deo je renomiranog godišnjeg Gran Pri takmičenja (The Grand Prix CIFFT Circuit) koji se održava u brojnim gradovima sveta pod okriljem CIFFT, Internacionalne komisije za festivale turističkih filmova, u partnerstvu sa Svetskom turističkom organizacijom UNWTO i Evropskom komisijom ETC.

Ove godine Gran Pri obuhvata 14 festivala među kojima su i takmičenja u Kanu, Rigi, Varšavi, Los Anđelesu, Kapadokiji, NJujorku, Zagrebu, Kejptaunu, kao i Velikom Gradištu u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.