U trendu

Tužna vest: Preminuo pevač Massimo Savić

Poznati hrvatski pevač Massimo Savić preminuo je danas u 61. godini, a vest o iznenadnoj smrti muža i oca objavile su njegova supruga i ćerka.

„Naš tata, muž, ponos i ljubav Massimo Savić nas je napustio nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je napustio ovaj svet, on će zauvek živeti u našim dušama; nasmejana, topla, snažna, puna ljubavi i satkana od umetnosti. Bićemo tvoje devojke zauvek. Eni i Mirna“, stoji u objavi na Fejsbuku.

Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe.Iako je otišao s…

Posted by Massimo on Friday, December 23, 2022

Tužnu vest je potvrdila i diskografska kuća Akuarius Records.

Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gde je bio na lečenju od raka pluća.

Masimo Savić je rođen 6. juna 1962. godine u Puli.

Detinjstvo je uglavnom provodio u Istri, iako su ga životne okolnosti odvele prvo do Italije, pa zatim do Australije.

Srednju školu je pohađao i završio u Zagrebu, gde je započeo svoju muzičku karijeru.

Godine 1982. postao je član zagrebačke art-rok grupe Dorijan Grej i sa njom objavio svoj prvi album pod nazivom Sjaj u tami, a dve godine kasnije i album Za tvoje oči. Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući prepevu pesme ,,The sun ain’t gonna shine anymore“ grupe Walker Brothers, ali i upečatljivom glasu Masima Savića.

Nažalost, članovi grupe su tih godina eksperimentirali s drogom. Oni su na to gledali s umetničke strane „kao na podsticaj za stvaranje muzike“. Grupa se raspala 1986. godine zbog novčanih problema.

Naime, članovi su u Švedskoj potrošili dva i po puta više dana snimanja od onoga što je Jugoton bio spreman da plati pa su tražili od grupe da ostatak potrošenih sati plate iz svoga džepa.

Menadžer Marijan Crnarić uspeo je da dogovori 42 koncerta po bivšoj Jugoslaviji, što je članovima sastava bilo dovoljno da zarade jedino za dnevnice, dok je ostatak zarade otišao na pokrivanje duga Jugotonu.

Grupa se na kraju raspala zbog besparice i međusobnih optuživanja, podaci su sa Wikipedije, piše Danas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.